Thaise spinazietaartjes

Marloes Blom

23 april 2022

Een ecologische moestuin waaruit je het jaar rond kan eten. Velen dromen ervan, Jessica Koomen is de trotse bezitter van zo’n tuin. Én ze maakte samen met Seasons het boek ‘Seasons Moestuin’ – met tips en tricks voor moestuiniers. En ruim honderd (!) gerechten van eigen oogst. Zoals deze Thaise spinazietaartjes.

Jessica: “Een feestelijk uitziend taartje met een voedzame vulling is natuurlijk de ultieme lunch. Als onderdeel van een buffet of borrelplank misstaat dit taartje ook niet. Je kunt de kokosmelk eventueel (deels) vervangen door soja- of haverkookroom als je kokosmelk te machtig vindt. De citroenbladeren kun je vervangen door een stengel sereh of vier limoenblaadjes.”

Thaise spinazietaartjes

Lunchgerecht voor 10 stuks

Ingrediënten

  • 125 g vellen filodeeg
  • 1 el kokosolie
  • 1 grote ui
  • 1 kleine knoflookteen
  • 50 g koriander
  • ½ chilipeper
  • 200 g champignons
  • 3/4 tl zeezout
  • mespunt zwarte peper
  • 60 g zure augurken
  • 300 g spinazie
  • 200 g gekookte kikkererwten
  • ½ tl kurkuma
  • 4 citroenbladeren
  • 3 el havermout, fijne vlokken
  • 200 ml kokosmelk
  • olijfolie om te bestrijken
  • ook nodig: muffinbakvorm met 10 vormpjes
spinazietaartjes
Thaise spinazietaartjes

Bereiding

  1. Laat de vellen filodeeg ontdooien.
  2. Verhit de oven voor op 200°C.
  3. Snipper de ui en hak de knoflook, koriander en chilipeper fijn. Hak de champignons in kleine stukjes. Verhit de kokosolie in een wok en fruit alles samen met het zeezout en de zwarte peper 5 min. in de wok tot de groenten glazig zijn.
  4. Hak de augurk in blokjes, de spinazie grof en prak de kikkererwten gedeeltelijk fijn. Voeg ze met de kurkuma, citroenbladeren, havermout en kokosmelk toe aan de overige groenten en bak het mengsel nog 5 min.
  5. Bestrijk de vellen filodeeg met olijfolie, snijd ze in vierkanten van ongeveer 10 bij 10 cm en vul de muffinvormpjes met 3 lagen filodeeg. Laat de vellen iets boven het vormpje uitsteken voor een knapperig korstje.
  6. Vis de citroenbladeren uit de wok en schep de spinazievulling in de filodeegvormpjes.
  7. Bak de taartjes 10 min. in de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

Variatietip: Je kunt de kikkererwten vervangen door je eigen droogbonen naar keuze.

CREDITS: TEKST MARGRIET DE GROOT | RECEPTUUR JESSICA KOOMEN | FOTO’S SASKIA VAN OSNABRUGGE

Ook lekker met spinazie

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Lunchgerecht