Je denkt er misschien niet als eerste aan wanneer je aan aardappels denkt: soep. Maar deze aardappelsoep met verse spinazie is voedzaam en heerlijk verwarmend.
Aardappelsoep met verse spinazie
Voorgerecht of lunchgerecht voor 8 personen | 30-40 min. (incl. aardappels koken)
Ingrediënten
- 900 g aardappelen, geschild en gekookt
- 50 g verse spinazie
- 8 plakken schwarzwälderschinken
- 2 l groentebouillon
- peper en zout
- 50 g roomboter
- 2 ml room
- 6 takjes dragon
- 200 g crème fraîche
- bosje kervel
Bereiding
- Bak de plakken schinken op laag vuur in een droge koekenpan, tot ze knapperig zijn.
- Breng de bouillon aan de kook. Voeg de gekookte aardappels en roomboter toe en laat ± 10 min. sudderen.
- Pureer de soep in een blender tot gladde soep. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Roer de gewassen spinazie en room door de soep tot de blaadjes slinken en roer op het laatst de dragon erdoor.
- Schenk de soep in de kommen. Serveer met een klodder crème fraîche en een toefje kervel erop. Breek de schinken in grove stukken strooi over de soep.
FOTOGRAFIE JAN LUIJK RECEPTEN | BEREIDING EN STYLING ANNELIES MORRIS | BEELDBEWERKING ERIC WEBER