Herfst recept: stoofperencompote

Marene Hendriksen

02-11-2018 05:17:24

Stoofperencompote

Citroen, kaneel, rode wijn en stoofperen komen samen in deze heerlijke stoofperencompote. Doe het op brood of lekker door je kwark heen: met compote kun je alle kanten op! Wij delen dit smakelijke recept met jullie. Wist je dat je de peren die je nodig hebt in dit recept ook zelf kunt plukken? In dit artikel delen wij vijf boomgaarden waar je zelf appels en peren kunt plukken. Leuk!

Ingrediënten

  • 6 stoofperen, gieser wildeman
  • 300 ml rode wijn
  • 300 ml water
  • 1 kaneelstokje
  • schil van 1 citroen
  • 2 eetlepels suiker
  • Eventueel ook nodig: staafmixer

Stoofperencompote

Bereiding

  • Schil de stoofperen. Verwijder de klokhuizen en snijd vervolgens het vruchtvlees in blokjes.
  • Breng de rode wijn met het water, het kaneelstokje, de citroenschil en 2 eetlepels suiker aan de kook.
  • Kook het geheel in 20 minuten gaar.
  • Verwijder het kaneelstokje en de citroenschil. De stukjes peer kun je heel laten of pureren met een staafmixer.

Deze stoofperencompote is heerlijk bij zachte witte kazen. FOTOGRAFIE JAN LUIJK | STYLING INGRID VAN KURINGEN | RECEPT JULIE TEEKEN

Lees ook:

Knolselderijsoep met kerrieappeltjes en postelein Quiche Nicoise Vispie met garnalen en venkelsalade met sinaasappel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Recepten