Spek en ahornsiroop bonen met tijmtoastjes

seasons

04-01-2013 12:04:27

spek en ahornsiroop bonen tijmtoastjes

spek en ahornsiroop bonen tijmtoastjesHet is moeilijk te voorspellen wanneer de maple-syrupstroom op gang komt en wanneer die weer stopt. Over het algemeen begint de boom zijn zoete sappen af te geven wanneer de 
temperatuur ’s nachts iets onder het vriespunt ligt en het overdag al boven nul is. Het oogstseizoen begint dan ook meestal eind februari, begin maart en duurt zo’n vier tot zes weken. Spek en ahornsiroop bonen met tijmtoastjes Bijgerecht voor 6 personen Ingrediënten: -1 eetlepel plantaardige olie -200 gram spek of bacon, in blokjes -1 ui, gesnipperd -1 theelepel mosterdpoeder of 2 theelepels mosterd -2 theelepels tomatenpuree -1 eetlepel Worcestershire sauce -1 eetlepel ahornsiroop + 60 milliliter -125 milliliter runderbouillon -280 gram passata (tomaten) -blik 240 gram boterbonen, 
afgespoeld en uitgelekt -blik 240 gram cannellinibonen, 
afgespoeld en uitgelekt -blik 240 gram borlottibonen, 
afgespoeld en uitgelekt -blik 240 gram kidneybonen, 
afgespoeld en uitgelekt -zeezout -versgemalen peper -4 plakjes zuurdesembrood -2 eetlepels olijfolie extra vergine -6 takjes tijm Bereidingswijze: • Verwarm de oven voor op 200 °C. • Doe de olie, het spek en de ui in een 
grote pan en bak op half hoog vuur in circa 
2 minuten goudbruin. • Voeg de mosterd, Worcestershire sauce, tomatenpuree, 1 eetlepel ahornsiroop, de bouillon, passata, bonen, zout en peper toe 
en roer goed door. • Doe een goed passende deksel op de pan en laat op laag vuur circa 10 minuten zachtjes koken tot het iets is ingedikt. • Leg intussen het zuurdesembrood op een bakplaat, besprenkel met de overige siroop en de olijfolie. • Leg er de tijm op en bak in het midden van de oven in 10-15 minuten goudbruin. • Serveer de toast bij de bonen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Bijgerecht