Spätzle met droge worst

Marloes Blom

22-01-2020 09:00:26

Spätzle met droge worst

Alleen al vanwege de traditionele streekgerechten willen we naar het Zwarte Woud. Maar met deze spätzle zet je de Duitse keuken gemakkelijk bij jezelf op tafel.

Spätzle met droge worst

Hoofdgerecht voor 4 personen | 20-30 min.

Ingrediënten

  • 400 g kant-en-klare spätzle
  • 250 g metworst, in dunne plakjes
  • 250 g crème fraîche
  • 10 sprietjes bieslook, fijn gesneden
  • 1 bosje lente-ui, in ringetjes
  • peper en zout

Spätzle met droge worst

Bereiding

  1. Kook de spätzle in 10-15 min. gaar in een pan met ruim kokend water met wat zout.
  2. Giet vervolgens de beetgare spätzle af in een zeef en roer er de crème fraîche, worst en bieslook doorheen.
  3. Verdeel over vier borden en bestrooi met lente-ui en zwarte peper.

FOTOGRAFIE JAN LUIJK | RECEPTEN, BEREIDING EN STYLING ANNELIES MORRIS | BEELDBEWERKING ERIC WEBER

Meer lekkers uit het Zwarte Woud


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."


De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht