Alleen al vanwege de traditionele streekgerechten willen we naar het Zwarte Woud. Maar met deze spätzle zet je de Duitse keuken gemakkelijk bij jezelf op tafel.
Spätzle met droge worst
Hoofdgerecht voor 4 personen | 20-30 min.
Ingrediënten
- 400 g kant-en-klare spätzle
- 250 g metworst, in dunne plakjes
- 250 g crème fraîche
- 10 sprietjes bieslook, fijn gesneden
- 1 bosje lente-ui, in ringetjes
- peper en zout
Bereiding
- Kook de spätzle in 10-15 min. gaar in een pan met ruim kokend water met wat zout.
- Giet vervolgens de beetgare spätzle af in een zeef en roer er de crème fraîche, worst en bieslook doorheen.
- Verdeel over vier borden en bestrooi met lente-ui en zwarte peper.
FOTOGRAFIE JAN LUIJK | RECEPTEN, BEREIDING EN STYLING ANNELIES MORRIS | BEELDBEWERKING ERIC WEBER