Salade van witlof met geitenkaas op toast

Laurence Talet

11-02-2019 19:08:57

witlof

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: er is een Frans geitenkaasje voor elke smaak. Ferme Linol Pisé du Lot, een jonge, romige boerengeitenkaas met een licht nootachtige smaak, vormt een verrukkelijke combinatie met een eenvoudige salade van bitterfrisse witlof.

Over de geitenkaas: Ferme Linol Pisé du Lot is een ongepasteuriseerde boerengeitenkaas met een iets nootachtige smaak. De jonge kaas is satijnzacht van structuur en romig, waardoor hij goed past bij de iets bittere en frisse smaak van de witlof.

Salade van witlof met geitenkaas op toast

Voorgerecht of bijgerecht voor 4 personen | Bereiden circa 10 minuten

Ingrediënten:

  • 4 kleine stronken witlof
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 1 el honing
  • versgemalen peper, zout
  • 1 el walnootolie
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 4 plakken geroosterd zuurdesembrood
  • vier plakken Ferme Linol Pisé du Lot
  • blaadjes van 2 takjes oregano

witlof

 Bereidingswijze:

  1. Haal de blaadjes van de witlof los van de stronk, gebruik de kern niet.
  2. Was en droog de blaadjes goed.
  3. Meng de witte balsamicoazijn met de honing, peper en zout.
  4. Klop dit mengsel met de olijfolie en de walnootolie tot een lobbige dressing.
  5. Verdeel de witlof over 4 borden en sprenkel er de dressing over.
  6. Leg een stukje geitenkaas op een snee brood en leg dit op de salade.
  7. Garneer met enkele blaadjes oregano.

Lees ook:

Roodlofsalade met druiven, cranberry’s en granaatappels Ravioli gevuld met rode biet, gerookte ricotta en maanzaad Sinaasappelham met mosterd en kaneel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Recepten