Salade van morieljes met tuinbonen
12-04-2013 12:16:07
Struinen door bos, duin en veld,
en veel plezier beleven aan al
het moois en vooral eetbaars dat Moeder Natuur te bieden heeft. We schreven eerder al over onze Morielje pluktocht. Vandaag een heerlijk recept met deze bijzondere paddenstoelen. Salade van morieljes met tuinbonen Bijgerecht of voorgerecht voor 4 personen Ingrediënten: – 500 gram tuinbonen, gedopt – zout – 2 teentjes knoflook – 1 theelepel mosterd – sap en rasp van ½ citroen – olijfolie – zwarte peper – circa 10 morieljes – blaadjes van 2 takjes tijm – daslook of een mengsel van bieslook en veldsla – 5 sprietjes bieslook, gehakt – eventueel wat winterpostelein Bereidingswijze: • Kook de tuinbonen in circa 7 minuten gaar
in ruim water met zout. Laat de boontjes iets afkoelen en verwijder het grijze vliesje aan de buitenkant. Laat ze helemaal afkoelen. • Wrijf in de vijzel 1 teentje knoflook fijn met
de mosterd. Klop hier het citroensap en
5 eetlepels olijfolie door en breng op smaak met peper en zout. • Schep de tuinbonen door de dressing. • Maak de morieljes goed schoon en snijd
grote exemplaren eventueel doormidden. • Snijd de tweede knoflookteen in plakjes. • Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de knoflook op halfhoog vuur in circa 4 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper. • Schep de paddenstoelen, tijm, daslook of
bieslook met veldsla en eventueel de winterpostelein door de salade. Garneer met wat mooie paddenstoelen die u bovenop legt. Tekst en bereiding Vicky Stork Fotografie Albert Roosenburg Styling Jet Krings Receptuur Dosia Brewer