Rune berg cakejes

seasons

11-01-2013 07:36:25

finse bessen cakejes

finse bessen cakejesDe populairste bessen in Finland zijn de vossenbes (of lingonbes), gele framboos (of cloudberry), cranberry, bosbes, framboos, braam en wilde aardbei. Ze zitten stuk voor stuk vol vitamines en mineralen en zijn relatief makkelijk te drogen. Vandaag geven we u een recept voor Finse Runebergin torttu. Runebergin torttu (Rune berg cakeje) Voor circa 8 cakejes Ingrediënten (voor de cakejes) -100 gram boter + extra 
om in te vetten -50 milliliter slagroom -3 eieren -75 gram lichtbruine basterdsuiker -1 zakje vanillesuiker -scheutje Amaretto -125 gram bloem -1 theelepel bakpoeder -100 gram amandelen, grof gemalen -150 gram jam, zoals gele framboos (cloudberry) of lingonbessen -poedersuiker (voor de siroop) -100 gram suiker -50 milliliter water -1 eetlepel rum Bereidingswijze • Verwarm de oven voor op 
180 °C. Smelt de boter en laat deze iets afkoelen. • Klop de slagroom tot zachte pieken. • Klop de eieren, basterdsuiker en vanillesuiker licht en romig. 
Klop hier de Amaretto en boter door. Schep er de geslagen room door en zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom. Voeg nu de amandelen toe en schep voorzichtig door elkaar. • Vet 8 (toren)vormpjes in en verdeel hier het beslag over. • Bak de cakejes lichtbruin en gaar in 15-20 minuten. • Breng intussen al roerend de suiker met het water en de rum in een pannetje aan de kook. Neem van het vuur als de suiker opgelost is en laat afkoelen. • Neem de cakejes uit de oven, maar laat ze nog even in de vorm. Prik gaatjes in de cakejes en 
verdeel de siroop erover. Laat ze helemaal afkoelen. • Neem de cakejes uit de vorm. Schep met een theelepel een 
holletje uit de bovenkant van de cakejes en vul deze met de jam. Bestrooi met poedersuiker. Fotografie Rob van der Vet Styling Jet Krings Bereiding Yvonne Jimmink Receptuur Dosia Brewer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!

Meer Nagerecht