Rookoven met Seasons-korting

Anne Bonthuis

26 September 2015

Fotografie: Rob van der Vet

In Seasons 8 staan acht pagina’s over het koken met een rookoven. Een subtiele rooksmaak maakt de simpelste gerechten onverwacht lekker. Wel even de tijd nemen, maar dan doet de rookoven ook al het werk.

Bij lage temperatuur geven de smeulende houtsnippers langzaam maar zeker hun zoete of kruidige smaak af.Rookovens of rookkasten zijn er in vele soorten en maten. Ze kunnen worden gestookt met hout, kooltjes of gas.

Elke houtsoort een eigen smaak: zo geven fruitbomen een lichtere smaak dan eikenhout

Rooksnippers en rookmot (fijner zaagsel) zijn in de grotere tuincentra en online verkrijgbaar. In het algemeen geldt: hoe langer een gerecht moet worden gerookt, hoe grover de houtsnippers moeten zijn. Rooksnippers kunnen direct op het vuur worden gestrooid of in een speciale rookdoos (smokerbox) erop worden gelegd. Laat de rooksnippers vooraf altijd circa 30 minuten weken in water.

full23603537

K O R T I N G

Seasons geeft een korting van €25,– bij aanschaf van een Locarno rookoven RVS 80 ter waarde van €199,95. Voer bij bestelling de code ‘smokeyseasons’ in en de korting wordt automatisch verrekend. Meer productinformatie? Klik op de afbeelding.


Gratis voor jouMeer Overige recepten