Risotto met pompoen, hazelnoten en Castelmagno

seasons

23-08-2010 13:48:35

Risotto alle nociola, zucca e Castelmagno Voor 4-6 personen Nodig

  • 75 gram boter
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 300 gram Carnaroli
  • 100 gram hazelnoten, grof gehakt
  • 1,75 liter groentebouillon
  • 150 gram pompoen, in blokjes of plakjes
  • 250 gram Castelmagno-kaas, geraspt (eventueel vervangen door Parmezaanse kaas)
  • 50 gram hazelnoten, heel en geroosterd
  • blaadjes van 2 takjes majoraan

Bereiden Verhit 50 gram boter in een pan met dikke bodem. Bak de ui heel zachtjes tot ze doorzichtig is, maar niet bruin. Voeg de hazelnoten toe en bak even mee. Doe de rijst er bij en roer tot alle korrels met een laagje boter bedekt zijn. Voeg de pompoen toe en bak even mee. Schenk beetje bij beetje de bouillon bij de rijst. Wacht telkens tot al het vocht opgenomen is voor de volgende scheut bouillon toegevoegd wordt. Roer als de rijst bijna gaar is, 3/4 van de kaas door de risotto. Roer als de risotto gaar is de rest van de kaas, de hele hazelnoten, de rest van de boter en de majoraan door de rijst. Carnaroli-rijst voor de risotto Carnaroli een superieure kwaliteitsrijst. De plant wordt ca 1.50 m hoog en steekt letterlijk met kop en schouders boven andere rijst uit. Hij heeft een grote korrel met stevige bite en een fantastisch vermogen om smaken te absorberen. Kooktijd 18 minuten. Deze rijst lukt bijna altijd! De in dit recept voorkomende pompoen en hazelnoten zijn typisch Piemontese ingrediënten. De Castelmagno is een echt streekkaas die gemaakt wordt van een mengsel van koeien-, geiten-, en schapenmelk. De kaas heeft een volle pittige smaak. Kunt u geen Castelmagno krijgen, dan is Parmezaanse kaas een goed alternatief.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!

Meer Hoofdgerecht