Rijstsalade met bosvruchten en geitenkaas

Marloes Blom

07-08-2019 08:00:19

Rijstsalade met bosvruchten

Bessen, frambozen en bramen: zoete heerlijkheden die van taarten en toetjes altijd een feestje maken. Maar ook deze combinatie met geitenkaas is verrassend lekker. Simpel, lekker én een feest voor het oog, deze rijstsalade met bosvruchten en geitenkaas.

Rijstsalade met bosvruchten en geitenkaas

Hoofdgerecht voor 4 personen | ± 20 min.

Ingrediënten

• 200 g wilde rijstmix, gekookt
• 200 g rode quinoa, gekookt
• 100 g rode bieten hummus
• 10 g dille, grofgehakt
• 100 g zachte geitenkaas, in stukjes
• 100 g blauwe bessen
• 100 g rode druiven
• 50 g bramen
• handje rode jonge bladsla
• olijfolie
• zout en peper
• 50 g geroosterde hazelnoten, grofgehakt

Rijstsalade met bosvruchten

Bereiding

  1. Doe de wilde rijstmix, quinoa, en de rode bieten hummus samen in een kom.
  2. Meng de dille, geitenkaas, blauwe bessen, rode druiven en bramen en bladsla door de salade.
  3. Breng de salade verder op smaak met een scheut olijfolie, zout en peper. Garneer met de hazelnoten.

CREDITS: Fotografie Jan Luijk | Productie & styling Ingrid van Kuringen | Recepten & foodstyling Julie Teeken | Bewerking Dosia Brewer

Zelf bosvruchten plukken?

Hier vind je adressen van pluktuinen.

Meer lekkers met bosvruchten


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."


De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht