Bessen, frambozen en bramen: zoete heerlijkheden die van taarten en toetjes altijd een feestje maken. Maar ook deze combinatie met geitenkaas is verrassend lekker. Simpel, lekker én een feest voor het oog, deze rijstsalade met bosvruchten en geitenkaas.
Rijstsalade met bosvruchten en geitenkaas
Hoofdgerecht voor 4 personen | ± 20 min.
Ingrediënten
• 200 g wilde rijstmix, gekookt
• 200 g rode quinoa, gekookt
• 100 g rode bieten hummus
• 10 g dille, grofgehakt
• 100 g zachte geitenkaas, in stukjes
• 100 g blauwe bessen
• 100 g rode druiven
• 50 g bramen
• handje rode jonge bladsla
• olijfolie
• zout en peper
• 50 g geroosterde hazelnoten, grofgehakt
Bereiding
- Doe de wilde rijstmix, quinoa, en de rode bieten hummus samen in een kom.
- Meng de dille, geitenkaas, blauwe bessen, rode druiven en bramen en bladsla door de salade.
- Breng de salade verder op smaak met een scheut olijfolie, zout en peper. Garneer met de hazelnoten.
CREDITS: Fotografie Jan Luijk | Productie & styling Ingrid van Kuringen | Recepten & foodstyling Julie Teeken | Bewerking Dosia Brewer
Zelf bosvruchten plukken?
Hier vind je adressen van pluktuinen.