Recepten uit de Vogezen

seasons

15-05-2012 09:03:54

salade vosgienne

keuken, brood, uien, aanrecht, lampIn de Frankrijk special van Seasons meinummer staat een reportage over culinair logeren in de Vogezen. Hier vindt u de recepten voor quiche Lorraine met Munsterkaas en salade Vosgienne. Bon appetit. Quiche Lorraine met Munsterkaas quiche lorainne Hoofdgerecht voor 4-6 personen • 500 gram bladerdeeg • 3 eieren • 500 gram crème fraîche • 100 gram feta, verkruimeld • 1 rode ui, gesnipperd • 1 prei, in ringen • 100 gram Munster (ca. 5 weken oud) • blaadjes van 2 takjes tijm • 1 teentje knoflook, geperst • versgemalen peper • zout Rol het deeg uit en bekleed er een lage quichevorm mee. Verwarm de oven voor op 185 °C. Klop de eieren schuimig en meng ze samen met de crème fraîche tot een luchtige massa. Voeg hier de verkruimelde feta, fijngesneden ui, prei en knoflook aan toe. Roer er ten slotte de in stukjes gesneden Munster door met de verse tijm en breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel in de quichevorm en bak de taart in 45 minuten mooi goudbruin. Salade Vosgienne salade vosgienne Voor- of lunchgerecht voor 4-6 personen • 150 gram vitelotte noir aardappels • 150 gram (zoete aardappel • 200 gram aardappels • ½ krop krulsla • 100 milliliter slagroom • versgemalen peper • zout • 2 eieren, gekookt en over de lengte in vieren gedeeld • 50 gram geraspte gruyère • 50 gram knoflookcroutons Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de drie soorten, afzonderlijk van elkaar, beetgaar en laat ze helemaal afkoelen. Snijd ze in stukken. Was de sla en verwijder de harde delen. Leg de blaadjes op een schaal en verdeel hierover de afgekoelde stukjes aardappel. Breng de room op smaak met peper en zout en verdeel deze over het geheel. Leg de stukjes ei op de aardappels en strooi de geraspte gruyère erover. Voeg ten slotte de knoflookcroutons toe.

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!

Meer Hoofdgerecht