Pompoenstamppot met Marokkaanse twist

Marloes Blom

9 januari 2023

Een verrassend stamppotje met pompoen, deze pompoenstamppot met Marokkaanse twist. Het recept komt uit ‘Oma’s stamp- en stoofpotjes’ – boordevol lekkere en verrassende stamp- en stoofpotten.

Pompoenstamppot met Marokkaanse twist

Hoofdgerecht | Voor 4 personen | Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten

  • 900 g kruimige aardappels, geschild en in blokjes
  • 300 g zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 400 g pompoen, geschild en in blokjes
  • 75 ml halfvolle melk
  • 2 el roomboter
  • 400 g kikkererwten (uit blik), uitgelekt en afgespoeld
  • 3 el ras el hanout
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg de aardappels, zoete aardappel en pompoen toe en kook in 20 minuten gaar.
  2. Giet af, voeg de melk en roomboter toe en stamp tot een puree. Roer er de kikkererwten en de ras el hanout door en breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.
  3. Verdeel de hutspot over de borden en serveer.

Oma Lay is de bedenker van dit recept. Ze hielp haar moeder al in de keuken toen ze nog een klein meisje was. Haar moeder kookte de lekkerste Nederlandse en Marokkaanse gerechten. Toen Oma Lay oud genoeg was om zelf te mogen koken, besloot ze de Nederlandse en Marokkaanse keuken met elkaar te combineren. Na veel gerechten geprobeerd te hebben, kwam ze uiteindelijk op dit favoriete recept dat ze nog wekelijks voor zichzelf en haar familie bereid.

Oma’s stamp- en stoofpotjes

In ‘Oma’s stamp- en stoofpotjes’ delen de leukste oma’s en opa’s hun persoonlijke verhalen en authentieke recepten. Waar in ‘Oma’s soep’ soepen de show stelen, spelen in ‘Oma’s stamp- en stoofpotjes’ oer-Hollandse stamppotten en stoofpotten de hoofdrol. Wie is er nou niet dol op de stamppot van oma of opa? ‘Oma’s stamp- en stoofpotjes’ staat boordevol klassieke gerechten als boerenkool met (vega)worst of andijviestamppot met gehaktbal en opa’s jus, maar ook met heerlijke gerechten als Indonesische rendang en Pakistaanse dahl. Elke stamppot en stoofpot zit boordevol smaak en is perfect voor een koude winterdag. ‘Oma’s stamp- en stoofpotjes’ is daarom het perfecte kookboek voor iedereen die gek is op stamppot en stoofpot. En, een heel fijn idee: van elk verkocht boek gaat er één euro naar stichting Oma’s Soep. Stichting Oma’s Soep brengt jong en oud in heel Nederland samen om zo eenzaamheid te overwinnen.
Stichting Oma’s Soep | Oma’s stamp- en stoofpotjes | Becht | € 21,99 | Meer info op becht-boeken.nl, te bestellen via je plaatselijke boekhandel.

CREDITS: TEKST & RECEPTUUR: CLAARTJE BRINKHUIS & MADIEKE JANSEN | FOTOGRAFIE SASKIA LELIEVELD | FOODSTYLING ALEXANDRA HEREIJGERS

Meer lekkere winterse kost

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten