6x stamppotje om van te smullen

Marloes Blom

1 december 2020

Geglazuurde ciderbacon

Het is alweer bijna winter en dan smaakt een stamppotje heerlijk. We zetten er een paar voor je op een rijtje – het betreft telkens een recept voor 4 personen. Hoe je ‘m bereidt vind je via de link onderaan. De ingrediënten hebben we er voor ’t gemak vast bij gezet. Rest alleen de vraag – welke van de zes maak jij?

6x stamppotje om van te smullen

1. Geglazuurde ciderbacon met savooiekool

Geglazuurde ciderbacon

FOTOGRAFIE: CHRIS COURT/TAVERNE AGENCY | STYLING: STEVE PEARCE

Ingrediënten 

  • 1 1⁄2 kg bacon, in 6 dikke plakken
  • 110 g donkerbruine basterdsuiker
  • versgemalen zwarte peper
  • 500 ml appelcider (met alcohol)
  • 60 ml appelciderazijn
  • 4 laurierblaadjes

Voor de savooiekool (savoy colcannon op z’n Iers)

  • 240 g savooiekool, fijn gehakt
  • 1 1/2 kg bloemige aardappelen, geschild en in stukken
  • 75 g boter
  • 1 prei, het witte gedeelte, in dunne ringen
  • 375 ml slagroom
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 1⁄2 bosje platte peterselie, blaadjes fijn gehakt

Lees hier hoe je dit stamppotje maakt.

2. Stamppot boerenkool met gerookte makreel

Stamppot boerenkool

FOTOGRAFIE: ANDRIES DE LA LANDE CREMER | STYLING: PAULA SCHOUTEN

Ingrediënten 

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 600 g boerenkool, schoongemaakt en grof gehakt
  • zout
  • 1 el grove mosterd, + extra om te serveren
  • 1 gerookte makreel
  • 30 g boter
  • scheutje melk
  • Amsterdamse uitjes

Lees hier hoe je dit stamppotje maakt.

3. Bloemkoolstamppot met knolselderij

stamppot

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 100 g aardappelen
  • 1 bloemkool
  • 100 g roomkaas
  • 4 grote bladen radicchio
  • 50 g gorgonzola
  • 75 g geroosterde pijnboompitten

Lees hier hoe je dit stamppotje maakt.

4. Stamppot met bloemkool, veldsla, Leidse kaas en Amsterdamse ui

stamppot

FOTO: DELICIOUSMAGAZINE.NL

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels, geschild, in gelijke stukken
  • 400 g bloemkool, in roosjes
  • 20 g boter
  • 150 g Amsterdamse uitjes, gehalveerd
  • 100 ml crème fraîche
  • 150 g veldsla

Lees hier hoe je dit stamppotje maakt.

5. Truffelstamppot met bospaddestoelen en schorseneren

truffelstampot

Ingrediënten

  • 650 gram truffelaardappelen
  • Scheutje azijn
  • 250 gram schorseneren
  • 200 ml room
  • 30 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram gemengde bospaddestoelen (cantharellen, trompettes de mort, shii-take)
  • Frituurolie
  • 2 eetlepels truffelsalsa of 1 theelepel truffelolie
  • Peper en (zee)zout

Lees hier hoe je dit stamppotje maakt.

6. Stamppot wortel met bosui en hazelnoten

FOTO: JEANET ZANDBERGEN

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • zout
  • 750 g bospeen
  • 4 bosuitjes
  • 150 ml volle melk
  • 30 g roomboter
  • 1 bakje rucolakers
  • 100 g hazelnoten, gehakt

Lees hier hoe je dit stamppotje maakt. CREDITS HEADER: FOTOGRAFIE: CHRIS COURT/TAVERNE AGENCY | STYLING: STEVE PEARCE

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht