Pizza is altijd een goed idee. Deze pittige tomatenpizza met pesto en Parmezaanse kaas is ook zeker een echte aanrader. Wij delen het recept met jullie. Smakelijk! Hoofdgerecht voor 4 personen ± 30 min. + oventijd 10 min. + rijzen 30 min.
Ingrediënten
- 500 g gekleurde trostomaten
- 1 zakje gist
- 1½ tl suiker
- 300 ml lauwwarm water
- 500 g bloem + extra om te bestuiven
- 1 tl zout
- 4 el olijfolie
- 100 g pesto
- 300 g tomatensaus à la arrabiata (kant-en-klaar of zie recept basis tomatensaus)
- 200 g geraspte Parmezaanse kaas
- 4 takjes verse oregano
- zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 240 °C. Meng voor het pizzadeeg de gist en suiker in ± 50 ml van het lauwwarme water.
- Doe de bloem samen met het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden. Voeg nu de olijfolie, het gist-suikermengsel en de rest van het lauwwarme water in het kuiltje. Kneed het deeg minimaal 10 min. Gebruik hiervoor een elektrische mixer met deeghaken of kneed gewoon flink met de hand. Het deeg is goed als het mooi elastisch is en niet te nat of te plakkerig aanvoelt. Voeg eventueel een klein beetje bloem toe als het deeg te plakkerig is.
- Verdeel de deegbal in vier bollen, leg die op een bakplaat en dek af met een vochtige theedoek. Laat het deeg 30 min. rijzen.
- Bestuif een werkblad met bloem. Rol de deegballen met een deegroller uit tot 4 ronde pizza’s van ± 25 cm.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier; afhankelijk van de grootte van de bakplaat past er een of meerdere tegelijk in de oven.
- Verdeel de pesto, arrabiata-tomatensaus en Parmezaanse kaas over de pizzabodems.
- Snijd de tomaten in dunne plakken. Verdeel de plakjes over de pizza’s.
- Breng de pizza’s op smaak met zout en peper en bak ze ± 10 min. in de voorverwarmde oven.
- Verdeel verse blaadjes oregano (ook lekker met verse basilicum!) over de pizza’s en serveer direct.
FOTOGRAFIE JAN LUIJK, JULIE TEEKEN (RECEPTUUR EN FOTO KOK), STYLING INGRID VAN KURINGEN, BEELDBEWERKING ERIC WEBER