4x vegetarische picknickrecepten

Linde Verhulst

02-07-2018 07:08:01

picknick

Deze heerlijke picknickgerechten zijn niet alleen vegetarisch, maar ook nog eens makkelijk mee te nemen en te maken. Geniet ervan op een van de fijne picknickplekken die we eerder aanraadden.

Pasta spiesjes

Ingrediënten (10 stuks) 

  • 80 g ongekookte tortellini (vulling naar keuze)
  • 10 kleine bolletjes mozzarella
  • 20 cherry tomaatjes
  • Basilicum blaadjes
  • 10 spiesjes

Bereiding

  1. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Rijg eerst een stukje pasta aan je spiesje, gevolgd door een tomaatje, blaadje basilicum en bolletje mozzarella. Daarna weer een stukje pasta, tomaat, basilicum en eindig weer met pasta. Je kunt ook een andere volgorde doen, dat maakt niet zo heel veel uit.

Bron: Laura’s Bakery

Springrolls met mango en avocado

Ingrediënten (10 stuks)

  • 10 vellen rijstpapier
  • 150 g mango
  • 1 avocado
  • Koriander
  • 150 g rode kool, klein gesneden
  • 100 g wortel, julienne gesneden
  • 3 lente uien
  • 80 g mihoen
  • 4 el sesamzaad
  • Sojasaus

Bereiding

  1. Snijd de avocado in reepjes, mango in blokjes en de lente ui in ringen. De wortel en rode kool kun je gesneden al kopen. Hak ook de koriander fijn.
  2. Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op het pak.
  3. Leg alle ingrediënten in aparte bakjes en leg een grote snijplank klaar.
  4. Bevochtig het vel rijstpapier in warm water en leg hem op de snijplank. Verdeel alle ingrediënten in het papier en rol op tot een mooie rol.
  5. Stop de sojasaus in een bakje om mee te nemen als saus.

Bron: Beaufood 

Bruschetta spread (makkelijk mee te nemen)

Ingrediënten 

  • 6 roma tomaten
  • Teentje knoflook
  • 2 lente uien
  • Handje verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Ontvel de tomaten door een kruisje aan de onderkant van de tomaat te kerven. Leg de tomaten vervolgens een paar minuten in kokendheet water. Haal ze er uit en leg in koud water. Het velletje laat dan los, verwijder het vol door vanuit het midden van het kruis er af te trekken.
  2. Snijd de ontvelde tomaten in partjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de tomaten heel erg fijn.
  3. Snijd de lente ui in ringetjes, pers de knoflook fijn en snijd de basilicum fijn.
  4. Breng de fijn gesneden tomaten op smaak met peper en zout en voeg een beetje olijfolie toe. Voeg vervolgens de lente ui en basilicum toe en meng goed.

Bewaar in een bakje in de koelkast en neem samen met een stokbrood mee naar je picknick! Bron: Brenda Kookt 

Hartige muffins met geitenkaas en spinazie

Ingrediënten (12 stuks) 

  • 1 kleine courgette
  • 250 ml halfvolle melk
  • 70 ml olijfolie
  • 100 g oude kaas
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • 75 g spinazie
  • 3 eieren
  • 450 g bloem
  • 4 tl bakpoeder
  • 175 g verse, zachte geitenkaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en zet de cakevormpjes in de muffinvorm.
  2. Snijd de courgette in de lengte doormidden en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd de courgette fijn en bak in 2-3 minuten op middelhoog vuur.
  3. Doe ondertussen de melk, eieren, oude kaas, Parmezaanse kaas, spinazie en courgette in een kom en meng alles goed door elkaar. Meng de bloem en het bakpoeder erdoor en voeg een snufje zout en peper toe.
  4. Verdeel de helft van het beslag over 12 vormpjes, verdeel de geitenkaas erover en vervolgens de andere helft van het beslag. Zet 20-25 minuten in de oven.
  5. Laat 10 min. staan in de bakvorm en haal ze er vervolgens uit. Laat minimaal een uur afkoelen voordat je ze serveert tijdens de picknick.

picknick Bron: Pinterest

Lees ook…

Zomers drankje: flowerpunch met fruit en bloemen-ijsblokjes 5 lekkere ideeën voor een vegetarische borrel 4x lekker vegetarisch eten  BewarenBewaren BewarenBewaren

Nu in de winkel!

Meer Lunchgerecht