Peultjessalade met nieuwe aardappelen

seasons

13 juli 2012

peultjes-salade-pistachenoten-aardappel

peultjes-salade-pistachenoten-aardappelVers uit de border op het bord: peulen zijn het lekkerst als ze net voor gebruik geplukt worden. Vandaag plukten we gele en groene peultjes die we samen met nieuwe aardappeltjes verwerkten in een heerlijk lunchgerecht. Peultjessalade met nieuwe aardappelen Lunchgerecht voor 4-6 personen -1 sjalotje, gesnipperd -0,6 deciliter appelazijn -1 theelepel Dijon mosterd -peper en zout -0,6 deciliter milliliter walnootolie -1 kilo nieuwe aardappels -400 gram peultjes (geel en groen) -½ bosje bieslook, gesnipperd -100 gram waterkers -30 gram pistachenoten, grof gehakt -paar bieslookbloemen of andere eetbare bloemen Werkwijze *Pureer met de staafmixer of in de blender het sjalotje met de azijn, mosterd, peper, zout en olie. *Boen de aardappels schoon, snijd ze in de lengte in dikke plakken. Snijd de plakken in repen en kook ze in water met zout in 10-15 minuten net gaar. *Doe ze in een kom en schep er meteen de dressing door. Laat de aardappelen afkoelen en dan helemaal koud worden in de koelkast. *Snijd de peultjes in de lengte doormidden. Breng in een pan ruim water met zout aan de kook en kook de peultjes in ca. 3 minuten net gaar. Spoel ze meteen af onder koud water. *Schep de peultjes, de bieslook, de waterkers en de pistachenoten door de aardappelen en garneer met de bloemen. Fotografie Rob van der Vet Styling Paula Schouten Foodstyling Coen Beute Receptuur Dosia Brewer

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Lunchgerecht