Peren onder een dekentje van chocolade en pistache
03-10-2015 14:34:24
In alle boomgaarden hangt het fruit te blozen. Het oogsten kan bijna beginnen. Zet de pannen dus maar vast klaar voor het imiteren van deze ‘smakelijke stillevens met appel en peer’. Nagerecht voor 4 personen | Bereiding circa 10 minuten Nodig
- 4 rijpe handperen
- 1 deciliter slagroom
- 250 gram bittere chocolade, in stukjes
- 10 gram gepelde pistachenootjes, fijngehakt
Bereiding
- Schil de peren en dep ze droog met keukenpapier. Leg elke peer op een bordje.
- Verwarm de slagroom en smelt op heel laag vuur de chocoladestukjes in de room.
- Zorg dat de chocoladesaus niet gaat koken. Blijf doorroeren tot alle chocolade gesmolten is en zet het vuur uit.
- Hak de pistachenootjes fijn.
- Verdeel de chocoladesaus royaal over de peren.
- Strooi er wat pistachenootjes overheen.