Heerlijk, deze combinatie van zoete chocolade en frisse peer, bestrooid met knapperige pistachenootjes! Een perfect nagerecht voor de herfst en al in tien minuten op tafel. Peren onder een dekentje van chocolade en pistache Nagerecht voor 4 personen | Bereiding circa 10 minuten
Ingrediënten:
- 4 rijpe handperen
- 1 deciliter slagroom
- 250 gram bittere chocolade, in stukjes
- 10 gram gepelde pistachenootjes, fijngehakt
Bereiding:
- Schil de peren en dep ze droog met keukenpapier. Leg elke peer op een bordje.
- Verwarm de slagroom en smelt op heel laag vuur de chocoladestukjes in de room.
- Zorg dat de chocoladesaus niet gaat koken. Blijf doorroeren tot alle chocolade gesmolten is en zet het vuur uit.
- Hak de pistachenootjes fijn.
- Verdeel de chocoladesaus royaal over de peren.
- Strooi er wat pistachenootjes overheen.
Tip: ook lekker met gestoofde peer! Fotografie & productie Jan Luijk | Styling Monique Meij | Receptuur Jan Luijk | Culinaire styling Renske Leynaar | Beeldbewerking Eric Weber | Receptbewerking Dosia Brewer