Pepermuntkoekjes

seasons

16 May 2014

pepermuntkoekjes

pepermuntkoekjesDeze zoete lekkernijen – geïnspireerd op de delicate patronen van kant – zijn heerlijk én prachtig om 
te presenteren. Pepermuntkoekjes Voor circa 25 koekjes Ingrediënten: – 200 gram zachte boter – 200 gram fijne tafelsuiker – 1 ei – druppeltje pepermuntextract – 375 gram bloem – snufje zout Extra nodig: stukje grof kant Bereiding: • Klop de boter met de suiker 
met een elektrische mixer in 
circa 5 minuten licht en romig. • Voeg al kloppend het ei en het pepermuntextract toe. • Meng de bloem met het zout 
en doe ook in de kom. • Klop op de laagste stand kort 
tot een zacht deeg. • Vorm tot een bal en druk plat. • Wikkel in huishoudfolie en laat minimaal 2 uur in de koelkast rusten en koud worden. • Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot het een ½ cm dik is. • Laat circa 10 minuten opstijven in de koelkast. • Druk het stuk kant op het deeg en rol er stevig met de deegroller een paar keer overheen. • Haal het kant weg, snijd dan de koekjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik. • Laat de koekjes in de koelkast in circa 10 minuten stevig worden. • Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de koekjes in 8 minuten net gaar. • Laat ze op de bakplaat afkoelen. Recepten en bereiding Dosia Brewer   Fotografie Rob van der Vet   Styling 
Jet Krings 


Gratis voor jou



Meer Overige recepten