Een heerlijke combinatie: peer onder een dekentje van chocolade en fijngehakte pistachenootjes. Een feestelijk dessert dat je in een handomdraai, binnen een kwartier, maakt. Meteen serveren, mmm!
Peer met warme chocoladesaus en pistachenootjes
Nagerecht voor 4 personen | Bereiding circa 10 minuten
Ingrediënten:
- 4 rijpe handperen
- 1 dl slagroom
- 250 g bittere chocolade, in stukjes
- 10 g gepelde pistachenootjes, fijngehakt
Bereiding:
- Schil de peren en dep ze droog met keukenpapier. Leg elke peer op een bordje.
- Verwarm de slagroom en smelt op heel laag vuur de chocoladestukjes in de room.
- Zorg dat de chocoladesaus niet gaat koken. Blijf door roeren tot alle chocolade gesmolten is en zet het vuur uit.
- Hak de pistachenootjes fijn.
- Verdeel de chocoladesaus royaal over de peren.
- Strooi er wat pistachenootjes overheen.
Lees ook:
Verantwoord chocobommetje Taart met winterschuim en zoute karamel Espresso-kaneeltaart met noten en honing