Peer met warme chocoladesaus en pistachenootjes

Laurence Talet

21 december 2018

peer

Een heerlijke combinatie: peer onder een dekentje van chocolade en fijngehakte pistachenootjes. Een feestelijk dessert dat je in een handomdraai, binnen een kwartier, maakt. Meteen serveren, mmm!

Peer met warme chocoladesaus en pistachenootjes

Nagerecht voor 4 personen | Bereiding circa 10 minuten

Ingrediënten:

  • 4 rijpe handperen
  • 1 dl slagroom
  • 250 g bittere chocolade, in stukjes
  • 10 g gepelde pistachenootjes, fijngehakt

Peren met warme chocoladesaus en pistache

Bereiding:

  1. Schil de peren en dep ze droog met keukenpapier. Leg elke peer op een bordje.
  2. Verwarm de slagroom en smelt op heel laag vuur de chocoladestukjes in de room.
  3. Zorg dat de chocoladesaus niet gaat koken. Blijf door roeren tot alle chocolade gesmolten is en zet het vuur uit.
  4. Hak de pistachenootjes fijn.
  5. Verdeel de chocoladesaus royaal over de peren.
  6. Strooi er wat pistachenootjes overheen.

Lees ook:

Verantwoord chocobommetje Taart met winterschuim en zoute karamel Espresso-kaneeltaart met noten en honing


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."


De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht