Pecan Pie

Anne Bonthuis

2 November 2015

Zoete aardappel, maïs, wilde rijst, pompoen en pecannoten zijn geen onbekenden in de Hollandse keuken maar komen oorspronkelijk uit de USA. Onze culinair redacteur Dosia Brewer, woonachtig in Amerika, liet zich inspireren door deze oogstproducten en oergroenten en stelde een ‘all American’-menu samen. Have a nice dinner! america Achter de façade van de fastfoodklassiekers schuilt een smeltkroes van authentieke gerechten aan de overkant van de Atlantische Oceaan. De invloeden van de indianen en die van de vele immigranten uit alle windstreken, zorgen voor een gevarieerd en avontuurlijk menu. Ook is er in Amerika steeds meer aandacht voor het eten van lokale, biologische producten. Zoals deze pecan pie: een klassiek recept met de sterren van de Amerikaanse vlag als decoratie. pecan pie   Zoet |Nagerecht | voor 6-8 personen Ingrediënten Voor het deeg 325 gram bloem 10 gram suiker 1 theelepel zeezout 250 gram ijskoude boter, in blokjes 3 eetlepels ijskoud water Voor de vulling 200 gram suiker 1 zakje vanillesuiker 60 gram zachte boter 5 eieren 350 gram keukenstroop 150 gram maple syrup 2 eetlepels bourbon of whisky 350 gram pecannoten 1 eidooier 1 eetlepel slagroom           Seas juni 2012_0049   Bereidingswijze

  1. Doe de bloem, suiker en zout in een keukenmachine en meng de ingrediënten. Voeg de boter toe en mix met de blender tot er korreltjes ontstaan. Voeg al draaiend telkens 1 eetlepel water toe tot er een samenhangend deeg ontstaat.
  2. Houd 1/5 van het deeg apart en vorm de rest tot een platte schijf. Laat het deeg in een plastic zakje circa 1 uur in de koelkast rusten.
  3. Vet een pievorm van circa 22 cm doorsnede in. Rol 1 van de deegschijven uit en bekleed er de vorm mee. Laat 1 cm overhangen. Maak een mooie opstaande rand van het overhangende deeg.
  4. Rol nu ook de rest van het deeg uit en druk of snijd er sterren uit.
  5. Klop met een elektrische mixer in een kom de beide suikers, de boter, 5 eieren, de stroop, de maple syrup en bourbon of whisky samen.
  6. Houd genoeg mooie pecannoten apart voor een rand bovenop de taart, hak de rest grof en roer door de vulling. Doe de vulling in de vorm en schik de pecannnoten langs de kant. Leg de sterren in het midden.
  7. Zet de taart 15 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  8. Klop de eidooier door de slagroom en bestrijk er de bovenkant van het deeg mee.
  9. Zet de oven op 180 °C en bak de taart in het midden van de oven in circa  1½ uur gaar. Dek de bovenkant af met

                    Fotografie Jeroen van der Spek, ©Tetra/Hollandse-Hoogte, Istockphoto, The California Wild Rice Advisory Board |  Styling Désirée van Dijk |  Bereiding Bart Stuart | Receptuur Dosia Brewer


Gratis voor jouMeer Recepten