Pastinaak-bloemkoolsoep met vongole

Marloes Blom

13-08-2019 06:00:42

Pastinaak-bloemkoolsoep met vongole

Pastinaak en bloemkool: een lekkere combinatie. En al helemaal gecombineerd met vongole. Smullen!

Pastinaak-bloemkoolsoep met vongole

Voorgerecht voor 4 personen | ± 40 min.

Ingrediënten

Voor de soep

  • 500 g pastinaak
  • 200 g bloemkool
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 el olijfolie
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 (biologische) citroen
  • 150 g crème fraîche

Voor de vongole

  • 500 g vongole
  • 2 tenen knoflook
  • 10 g platte peterselie
  • 30 g boter
  • 200 ml witte wijn
  • 20 g apple blossom (bestel bij de groentewinkel)

Pastinaak-bloemkoolsoep met vongole

Bereiding

  1. Schil de pastinaken en snijd in kleine stukken.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes.
  3. Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn.
  4. Snijd de bleekselderij in boogjes.
  5. Verhit de olijfolie in een grote soeppan.
  6. Fruit de knoflook, ui en bleekselderij 5 min. aan. Voeg daarna de pastinaak en bloemkool toe. Bak nog 5 min. aan.
  7. Voeg 1 l kokend water en het bouillonblokje toe. Laat 15 min. doorkoken met de deksel op de pan.
  8. Pureer de soep glad met een staafmixer.
  9. Rasp de schil van de citroen. Pers de vrucht uit. Voeg het citroenrasp en 3 el citroensap en de crème fraîche toe aan de soep.
  10. Breng de soep verder op smaak met zout en peper, maar laat niet meer koken.
  11. Spoel de vongole schoon onder koud stromend water. Controleer of alle schelpjes dicht en heel zijn.
  12. Hak de tenen knoflook en de peterselie fijn.
  13. Verhit de boter in een ruime koekenpan.
  14. Fruit de knoflook 1 min. aan.
  15. Bak de schelpen in de knoflookboter 2 min., blus met de wijn.
  16. Voeg als laatste de gesneden peterselie toe.
  17. Serveer de soep met de vongole en garneer met de apple blossom.

CREDITS: FOTOGRAFIE JAN LUIJK | STYLING INGRID VAN KURINGEN, JULIE TEEKEN (FOOD) | RECEPTUUR JULIE TEEKEN | BEWERKING DOSIA BREWER

Nu in de winkel!

Meer Recepten