Panini’s met gegrilde groenten

Marketing Seasons

23-09-2015 11:45:38

Onlangs stond de redactie van Seasons op de Herfstfair bij Kasteel Cannenburch en bakte deze bijzonder lekkere panini’s. Mét verse gegrilde biologische groenten van Willem&Drees en zuurdesembrood van Vlaamsch Broodhuys. Het recept is speciaal ontwikkeld door culinair redacteur Dosia voor de herfstfair en dit recept delen we maar wat graag.

Panini’s met gegrilde groenten

Panini met geroosterde groenten                               lunchgerecht | 6-8 panini’s Nodig

  • 1 aubergine, in lange plakken van 1/2 cm dik
  • 1 rode ui, in plakken van 1/2 cm dik
  • 1 rode paprika, schoongemaakt en in 8 stukken gesneden
  • 1 courgette, in lange plakken van 1/2 cm dik
  • 125 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1/2 el gedroogde Italiaanse kruiden of 4 el fijngehakte verse Italiaanse kruiden (rozemarijn, basilicum, oregano)
  • 65 ml balsamico azijn
  • zout, versgemalen peper
  • 6-8 sneden zuurdesembrood, bijv. van Vlaamsch Broodhuys
  • 4 olijven, in plakjes of fijngehakt
  • Blaadjes van 2 takjes basilicum

Bereidingswijze

  1. Verwarm de grill voor op half hoog.
  2. Bestrijk de groenten met wat olijfolie en bestrooi met zout en versgemalen peper.
  3. Grill ze tot ze zacht en gaar zijn ca. 3 min. per kant. Neem van de grill en houd apart.
  4. Klop een sausje van de rest van de olijfolie, de knoflook, de kruiden, de balsamico, zout en peper.
  5. Besprenkel de gegrilde groenten met de helft van de dressing.
  6. Bestrijk de snijkanten van een snee zuurdesembrood met de dressing, bestrooi met wat van de olijven en beleg 1 kant met 1/8 van de groenten.
  7. Verdeel er wat basilcum over en sluit af met de andere helft van de panini.
  8. Grill de panini in ca. 5 min. gaar.

RECEPT DOSIA BREWER FOTOGRAFIE DELICIOUSMAGAZINE.NL

Nu in de winkel!

Meer Lunchgerecht