Paaspakketje met verrassing
21-03-2016 12:35:23
Deze keer niet in de tuin, niet in huis, maar in de pan: vier paasgerechten met steeds één overeenkomst: binnenin zit een eitje verstopt. Zoek, en geniet van een subtiel Engels ontbijt, knapperige brunch, verrassend borrelhapje of feestelijke lunch. Recepten en bereiding Dosia Brewer | Fotografie Rob van der Vet | Styling Jet Krings
Ochtendgloren uit de oven
Voor 4 personen | ± 35 min.
Ingrediënten
- 4 grote harde broodjes
- ½ bosje bieslook + extra om te garneren
- 2 el crème fraîche
- 4 grote eieren
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd het kapje van de broodjes en verwijder net zoveel broodkruim als nodig is om ruimte te maken voor een ei.
- Zet de broodjes op een bakplaat bedekt met bakpapier.
- Bestrooi de binnenkant met zout en peper en verdeel er de helft van de kruiden en crème fraîche over.
- Breek voorzichtig een ei in elk broodje.
- Verdeel er de rest van de kruiden en crème fraîche over en bestrooi met zout en peper.
- Bak de broodjes in het midden van de oven 20-25 min. of tot het ei gaar is.
- Bak de laatste 5 min. ook de kapjes van de broodjes mee.
- Serveer de broodjes met de kapjes en bestrooi eventueel met wat Parmezaanse kaas.
- Garneer met bieslook.
Bordjes € 5,95 (Nijhof). Bestek per stuk € 1 (Noordermarkt). Servetten prijs op aanvraag (Zara Home). Theekopje € 2,50 (Noordermarkt). vaasjes € 2,95 (Sissy-Boy). Theekopje, theepot, eierdorpje en boterpotjes zijn privébezit.