Ovenappeltjes gevuld met noten en spijs

Anne Bonthuis

3 oktober 2015

In alle boomgaarden hangt het fruit te blozen. Het oogsten kan bijna beginnen. Zet de pannen dus maar vast klaar voor het imiteren van deze ‘smakelijke stillevens met appel en peer’. zoetquote Nagerecht voor 4 personen | Bereiding circa 35 minuten (waarvan 25 minuten in de oven)   Nodig

  • 4 goudrenetten
  • 100 gram amandelspijs
  • 50 gram gepelde walnoten
  • 4 klontjes boter
  • 5 eetlepels honing

verder nodig: appelboor, ovenschaal   Bereiding

  1. Verwijder de klokhuizen met een appelboor.
  2. Vul de holtes met de amandelspijs, een klontje boter, de walnoten en de helft van de honing.
  3. Zet de appels in een ovenschaal, giet de rest van de honing erover.
  4. Bak in een oven op 180 °C in circa 25 minuten gaar, terwijl u de baksappen regelmatig over de appels giet.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht