Noorse garnalensalade met blauwe kaas

seasons

16 November 2012

garnalen salade blauwe kaas appel

garnalen salade blauwe kaas appelSeasons 8-2012 heeft een bijlage die in het teken staat van Scandinavië. Vandaag op Seasons.nl een frisse salade met garnalen uit Noorwegen. Garnalensalade met blauwe kaas voorgerecht of hapje 
voor 4 personen Ingrediënten: • 200 gram Noorse garnalen, gekookt • 1 deciliter crème fraîche • 70 gram blauwe kaas, verkruimeld • versgemalen peper • 2 mooie rode appels • sap van ½ citroen • bieslook om te garneren Bereiding: *Was de garnalen onder lauw stromend water, laat ze uitlekken en dep droog met keukenpapier. *Meng de garnalen met de crème fraîche en blauwe kaas. Breng op smaak met versgemalen peper. *Ontdoe de appels met een appelboor van hun klokhuis en snijd ze (met de mandoline of een kaasschaaf) in flinterdunne plakken. Bedruppel ze met wat citroensap. *Serveer de garnalensalade op een stapeltje appels en garneer met wat bieslook. Fotografie Rob van der Vet Styling Jan-Willem van Riel Bereiding Sander de Ponti Receptuur Dosia Brewer


Gratis voor jou



Meer Bijgerecht