Nieuw-Zeelandse wijn

seasons

28 september 2013

– Gastblog van Pieter Bleijenberg – Pieter Bleijenberg van Villa Vino importeert al jaren de lekkerste wijnen uit de andere kant van de wereld: Hoewel de Nieuw-Zeelandse wijnproductie voor nog geen 0,5% bijdraagt aan de wereldwijnproductie, zijn de wijnliefhebbers het wel eens over de kwaliteit van de Nieuw-Zeelandse wijnen. Nieuw-Zeeland kent meerdere wijnregio’s waaronder de bekendere als Marlborough, Martinborough, Hawkes Bay en Central Otago. Minder bekend zijn Canterbury, Nelson en Wairapa. Waarom is Nieuw-Zeeland zo geliefd als wijnland? Mede vanwege de heldere, zuivere wijnen die er gemaakt worden. Hoewel de druif Sauvignon Blanc het in meerdere wijnlanden goed doet, zijn de Nieuw-Zeelandse wijnmakers er meester in om er een stuivende, fruitige frisse en zuivere, witte wijn van te maken. Uitstekende omstandigheden als bodemgestel, hoeveelheid zon en de koude nachten zorgen dan ook voor excellente Sauvignon Blanc-wijnen. Deze wijnen uit Nieuw-Zeeland zijn dan ook een ware rage geworden. Wijnhuizen als Matua Valley Wines en Ara Wines zijn voorbeelden van producenten van dergelijke wijnen. Overigens maken ze in Nieuw-Zeeland ook witte wijnen van Chardonnay en Riesling. Wat betreft rode wijnen is met name de Pinot Noir het paradepaardje dat zich zeker kan meten met de grote Pinot Noir-wijnen. Naast Pinot Noir maakt men in Nieuw-Zeeland ook rode wijn van Merlot, Cabernet Sauvignon en Syrah. Nieuw-Zeeland en wijn, oftewel waar een klein land groot in kan zijn.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overige recepten