Natillas

seasons

25-04-2014 07:35:14

natillas

natillas Andalusië is het geitenmekka van Spanje. In kuddes trekken ‘las cabras’ door het weerbarstige landschap en scharrelen zo hun kostje bij elkaar. Met een geitenhoeder in de buurt die zelf op gezette tijden geniet van een traditionele maaltijd. Het nagerecht Natillas is er daar één van.


Natillas Nagerecht voor 4 personen Ingrediënten: – 500 milliliter volle melk – 1 kaneelstokje – schil van ½ citroen (zonder wit) – 60 gram pistachenoten – 3 eidooiers – 30 gram suiker – 1 eetlepel maïzena – 50 gram grote rozijnen – abrikozenjam

Serveer de natillas met abrikozenjam

Bereidingswijze: • Breng de melk met het kaneelstokje en de citroenschil aan de kook. • Laat dit 10 minuten zachtjes doorkoken. Roer af en toe. • Rooster de pistachenoten in 
een droge koekenpan. • Hak de noten in grove stukken. • Klop de eidooiers op en voeg beetje bij beetje de suiker toe zodat er een luchtig geheel ontstaat. • Voeg als laatste al kloppend 
de maïzena toe. • Verwijder het kaneelstokje en de citroenschil uit de melk. • Giet de helft van de melk al kloppend door het eimengsel. • Giet nu alles weer bij de melk in het pannetje. • Verwarm dit al kloppend met een garde op middelhoog vuur. Het geheel begint nu mooi te binden. Neem van het vuur zodra het mengsel gaat koken. • Laat een beetje afkoelen, roer af en toe. • Schep de rozijnen en de noten erdoor. • Verdeel over 4 bakjes en laat volledig afkoelen voordat ze verder opstijven in de koelkast. Tekst Leo Alexander Schlangen Fotografie Rob van der Vet Foodstyling Sander de Ponti, Alain Grootaers Check receptuur Dosia Brewer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Nagerecht