Mustikkapiirakka

Anne Bonthuis

1 november 2015

Traditiegetrouw trekken ’s zomers de Finnen eropuit om hun favoriete bessen te plukken en in te maken voor de lange winters. Dankzij het vele zomerlicht is de smaak extra zoet en zitten de besjes boordevol vitaminen. Een gerecht met Finse bessen, die makkelijker te bereiden is dan de Finse naam doet vermoeden.

taartbesquote Finse bosbessentaart | Voor 4-6 personen Nodig

  • 150 gram zachte boter + extra om in te vetten
  • 200 gram suiker
  • 3 eieren
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 400 gram bosbessen
  • 250 milliliter zure room
  • 1 zakje vanillesuiker

  Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Klop de boter en 150 gram suiker romig met een elektrische mixer.
  3. Klop er 1 ei door.
  4. Zeef de bloem met het bakpoeder in de kom en mix tot een glad beslag.
  5. Vet een lage taartvorm (∅ ca. 26 cm) in met boter en spreid het beslag uit over de bodem en de zijkanten.
  6. Verdeel er de bosbessen over.
  7. Klop de zure room los met de rest van de suiker, de 2 eieren en de vanillesuiker.
  8. Giet het mengsel over de bosbessen.
  9. Bak de taart nog 30 minuten in het midden van de oven.
  10. Zet de oven uit en laat de taart in de afkoelende oven staan tot het oppervlak stevig aanvoelt.
  11. Laat volledig afkoelen en serveer eventueel met ijs of slagroom.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten