Moestuinsalade van Jet’s landje

Anne Bonthuis

25-06-2015 08:59:04

Het liefst zou ze elke dag een uurtje in haar moestuin doorbrengen. Voor verse pluk en om te ontspannen met haar handen in de aarde. Seasons was een dag te gast op het landje van styliste Jet Krings. Met ‘loon naar werken’: zes heerlijke gerechten, bereid met net geoogste ingrediënten uit eigen tuin. Hier alvast één. De overige vijf vindt u in het magazine! Lunch- of bijgerecht voor 4 personen | 30 minuten

 zo van het landje op het bord, salade uit de moestuin 

Ingrediënten

  • 200 gram nieuwe aardappeltjes
  • 4 (kriel)eitjes
  • 125 gram gedopte erwtjes
  • 125 gedopte verse kapucijners
  • 1 chioggia-bietje, schoongeboend
  • 1 kleine gele courgette
  • ½ bosje bladpeterselie
  • ½ bosje dille
  • 3 eetlepels olijfolie
  • sap en rasp van ½ citroen
  • zout en versgemalen peper
  • 1 flinke hand erwtenscheuten
  • erwtenbloemetjes, bieslookbloemetjes of andere eetbare bloemetjes
  • 150 gram jong bietenblad

  BEREIDING

  1. Schrob de aardappeltjes schoon en halveer ze. Kook ze in een laagje water met zout in 15-20 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
  2. Kook de eitjes tot ze halfzacht zijn (4-5 minuten). Pel ze, laat afkoelen en halveer ze.
  3. Kook de erwtjes en kapucijners in een laagje water zonder zout in circa 3 minuten beetgaar en spoel koud om verder garen te voorkomen.
  4. Snijd de rauwe courgette en het rauwe bietje in heel dunne plakjes.
  5. Hak de peterselie en de dille grof en pureer met de olijfolie en het sap en de rasp van de citroen in de keukenmachine of met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Meng de erwtenscheuten, de bloemetjes en het bietenblad voorzichtig met de erwtjes, de aardappels en de courgette- en bietenplakjes en schenk de dressing erover.
  7. Schep alles vlak voor het serveren nog even door elkaar.

 

De pure smaken van de verse oogst komen het best tot hun recht in eenvoudige gerechten

j

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!

Meer Bijgerecht