Moestuinrecept: radijsjes in de aarde

Anne Bonthuis

29 oktober 2016

Opnieuw zaaien of planten is er niet meer bij, maar het is nog altijd genieten in en van de moestuin. De snijbiet blijft geven, net als andere laatbloeiers – kolen, radijsjes, peultjes, komkommers, courgettes – die het in de herfst nog goed doen. Onze tuinvrouw Jeanet Zandbergen maakte deze maand van haar oogst weer de heerlijkste gerechten, zoals deze ‘radijsjes in de aarde’. In Seasons 9 lees je meer over alles wat er groeit in de handige moesmanden van Jeanet. Radijsjes in de aarde Hapje voor 2-4 personen Bereidingstijd ± 40 min. (incl. 30 min. uitlekken) Ingrediënten

  • 1 bos radijsjes met mooi blad
  • 3-4 plakken roggebrood
  • 1 komkommer
  • 1 tl zout
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • snuf zout
  • versgemalen peper

Bereiding

  1. Was en droog de radijsjes met blad voorzichtig.
  2. Snijd de wortelaanzet eraf.
  3. Verkruimel het roggebrood.
  4. Rasp de komkommer met schil.
  5. Vermeng dit met het zout en laat in een zeef ± 30 min. uitlekken.
  6. Knijp het water eruit en meng het vruchtvlees met de yoghurt, knoflook, eventueel nog wat zout en peper.
  7. Doe het yoghurtmengsel in een rechthoekige bak.
  8. ‘Plant’ de radijsjes erin en bestrooi de yoghurt met het roggebroodkruim (alle yoghurt moet bedekt zijn.

Bekijk nog meer lekkere moestuinrecepten van Jeanet saar-met-herfstradijs_1710

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten