Moestuinrecept: radijsjes in de aarde
29-10-2016 12:25:49
Opnieuw zaaien of planten is er niet meer bij, maar het is nog altijd genieten in en van de moestuin. De snijbiet blijft geven, net als andere laatbloeiers – kolen, radijsjes, peultjes, komkommers, courgettes – die het in de herfst nog goed doen. Onze tuinvrouw Jeanet Zandbergen maakte deze maand van haar oogst weer de heerlijkste gerechten, zoals deze ‘radijsjes in de aarde’. In Seasons 9 lees je meer over alles wat er groeit in de handige moesmanden van Jeanet. Radijsjes in de aarde Hapje voor 2-4 personen Bereidingstijd ± 40 min. (incl. 30 min. uitlekken) Ingrediënten
- 1 bos radijsjes met mooi blad
- 3-4 plakken roggebrood
- 1 komkommer
- 1 tl zout
- 250 g Griekse yoghurt
- 1 teen knoflook, geperst
- snuf zout
- versgemalen peper
Bereiding
- Was en droog de radijsjes met blad voorzichtig.
- Snijd de wortelaanzet eraf.
- Verkruimel het roggebrood.
- Rasp de komkommer met schil.
- Vermeng dit met het zout en laat in een zeef ± 30 min. uitlekken.
- Knijp het water eruit en meng het vruchtvlees met de yoghurt, knoflook, eventueel nog wat zout en peper.
- Doe het yoghurtmengsel in een rechthoekige bak.
- ‘Plant’ de radijsjes erin en bestrooi de yoghurt met het roggebroodkruim (alle yoghurt moet bedekt zijn.