Moestuinrecept: lentedressings

Anne Bonthuis

21 May 2016

Net als onze tuinvrouw Jeanet Zandbergen aan het genieten van de eerste salades uit eigen tuin? Maak ze nog lekkerder met deze frisse kruiden-citroendressing, klassieke honing-mosterddressing en bijzondere blauwekaasdressing. Heb jij al wat eerste oogst uit je moestuin, zoals eikenbladsla, lollo rosso, radijs, rucola, peterselie, preitjes, raapsteeltjes, of bieslook? Deze drie dressings passen daar perfect bij.

Kruiden-citroendressing

Ingrediënten voor 4 personen:

  • ½ bosje platte peterselie
  • ½ bosje dille
  • 3 eetlepels olijfolie
  • sap en rasp van ½ citroen
  • zout, versgemalen peper

Hak de peterselie en dille grof en pureer samen met de olijfolie en het sap en de rasp van de citroen in de keukenmachine of met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Basilicum

Honing-mosterddressing

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 100 milliliter appelsap
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • zout, versgemalen peper

Klop een dressing van de olie, azijn, appelsap, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout.

lollo rosso

Blauwekaasdressing

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 60 gram zure room
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 gram zachte blauwe kaas, verkruimeld
  • zout, versgemalen peper

Klop een dressing van de zure room, citroensap, olijfolie en blauwe kaas. Breng op smaak met peper en zout. Een dressing geprobeerd? We zijn benieuwd wat je ervan vindt!


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overige recepten