Mini cupcakes met steranijs

seasons

29 November 2013

Deze minitaartjes zijn perfect voor een zoet tussendoortje. Voor circa 24 cakejes Nodig: – 100 gram zachte boter, 
plus extra om in te vetten – ½ steranijs, plus circa 12 om te garneren – 100 gram suiker – 2 eieren – 100 gram zelfrijzend bakmeel – 1 ½ eetlepels melk – zakje witte gebaksglazuur – 12 papieren mini-muffinvormpjes en een mini-muffinbakblik Bereidingswijze: • Verwarm de oven voor op 200˚C
 (of 175˚C voor hetelucht) en vet de vormpjes in met boter. • Vijzel een ½ steranijs fijn en zeef het resultaat. • Klop met een elektrische mixer de boter en suiker romig. • Klop op lage snelheid een voor een de eieren erdoor. • Klop er beetje bij beetje het bakmeel en steranijspoeder door. • Roer de melk door het beslag. • Voeg eventueel nog een eetlepel melk toe als het beslag te dik is. • Verdeel nu het beslag over de vormpjes in het bakblik. Vul ze tot circa ¾. • Bak de cupcakes in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar. Als een satéprikker er droog uit komt, zijn ze goed. • Laat de cupcakes helemaal afkoelen op een rooster en bestrijk ze met het glazuur. • Bestrijk ook de extra steranijs dun met het glazuur en versier er de cakejes mee. Fotografie: Sigurd Kranendonk   Styling: Marjolijn Vonk   Receptuur: Dosia Brewer   Bereiding: Yvonne Jimmink


Gratis voor jou



Meer Nagerecht