Lekker brood, Den Haag

seasons

03-09-2013 07:20:35

lekker brood

lekker broodAd opende vorig jaar in Den Haag Lekker Brood, de eerste honderd procent biolo-gische bakkerij in de residentiestad en een van de weinige in Nederland. Toen Ad zijn plan openbaar maakte, verklaarden vrienden hem voor gek. Inmiddels heeft Lekker Brood klanten die van heinde en verre komen. Ads missie, ‘het bakken van omfietsbrood’, lijkt te slagen. “Bio is niet het doel”, verduidelijkt hij. “Mijn doel is lekker brood waar mensen een stukje voor willen omrijden.” Er valt in de winkel altijd wel iets bijzonders te proeven. Elk baksel krijgt de tijd, zegt Ad. “Bij ons duurt het achten-
veertig uur voordat een brood is gerezen – lang in vergelijking met industrieel gistbrood. Op die manier krijgt het een volle smaak en rijke aroma’s.” Het gebruik van biologische ingrediënten vraagt wel om ‘meer gevoel van de bakker’, stelt Ad. “Hij moet soms meer water gebruiken, langer kneden of langer laten rijzen. De kwaliteit van onze ingrediënten schommelt dagelijks. Er zijn nu eenmaal veel kleine biologische percelen die niet continu dezelfde oogst opleveren. Ik zie die schommelingen overigens niet als een probleem. Sterker nog: het is onze handtekening en inherent aan het ambachtelijke proces. Maar het brood is altijd lekker en karaktervol.” Lekker Brood heeft twee vestigingen in Den Haag. Alle producten komen uit de eigen bakkerij of zijn van groene collega-bakkers. Lekker Brood Herengracht 16 en Piet Heinstraat 92A, Den Haag 070 3636617 Tekst Leo Alexander Schlangen Fotografie Roel Dijkstra  

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!

Meer Adressen