Van smeltend zacht tot kruimige brokken: er is een Frans geitenkaasje voor elke smaak. Chèvre geeft bovendien aan bijna elk gerecht diepgang. Smelt hem in de pan of strooi hem over het bord voor een frisse toets.
Hoofdgerecht voor 4 personen|Bereiden circa 20 minuten
Nodig
- 500 gram lamsgehakt
- 1 ei
- 10 gram paneermeel
- 3 theelepels kerriepoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- zout, versgemalen peper
- 1 eetlepel olie
- 4 plakken Rigotte de Condrieu
- 4 ambachtelijke volkorenbroodjes
- 40 gram rucola
- 1 rode ui, in dunne ringen
Bestrooi de burger eventueel met nog wat peper
- Meng het lamsgehakt in een kom met het ei, paneermeel, kerriepoeder, paprikapoeder, peper en zout en kneed hiervan 4 mooie burgers.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak ze in 4-5 minuten per kant gaar.
- Leg de laatste minuut de plakken kaas op de burgers.
- Snijd de broodjes open en leg hierop de rucola.
- Leg de burgers op de rucola en garneer met uiringen.