Laagjes-soufflé

seasons

28-12-2012 09:55:23

soufflé

souffléDeze luchtige warme gerechtjes zijn een ideaal voorgerecht bij een uitgebreid diner. Maar met een salade erbij is een soufflé een verrassend gemakkelijk hoofdgerecht. Deze luchtige baksels hebben allemaal groentes en kruiden in zich verstopt. Artisjokharten, rucola en geitenkaas zorgen voor een lekker frisse smaak en geven een prachtig laagjeseffect in een glazen ovenschaal. Laagjes soufflé Voor 4 kleine soufflés of 1 grote Ingrediënten: -75 gram boter -2 eetlepels panko broodkruim of paneermeel -60 gram zachte geitenkaas -1 teentje knoflook, geperst -40 gram bloem -300 millilter melk -50 gram rucola -50 gram gemarineerde artisjokhart op olie(potje) -zout -versgemalen peper -4 eidooiers -4 eiwitten Bereidingswijze: *Verwarm de oven voor op 200 °. *Vet de soufflévormpjes in met 1 eetlepel boter en bestrooi met de paneermeel. De wanden en bodem moeten met een dun laagje bedekt zijn. *Snijd de rucola en de artisjok klein en wrijf fijn in een vijzel of pureer in een blender.  *Smelt de rest van de boter in een pan en doe er de bloem bij. Laat al roerend ca. 1 min. zachtjes bakken tot het wit uitslaat. *Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe tot er een gladde saus ontstaat. Laat nog ca. 3 min. zachtjes koken. *Voeg de rest van de kaas toe en roer goed door.  Verdeel het mengsel in tweeën. *Klop de eiwitten tot zachte pieken. *Klop in een andere kom de eidooiers schuimig. *Verdeel de eidooiers over beide mengsels en schep er doorheen. *Schep door 1 deel het rucolamengsel. Verdeel de eiwitten over de 2 kommen en schep ze heel voorzichtig door het mengsels. *Doe eerst een laagje van het rucolamengsel in de vorm. Schep daar het witte mengsel op en sluit af met de rest van het rucolamengsel. *Bak in 15-20 min. gaar en serveer meteen. Tekst en receptuur Dosia Brewer Fotografie Albert Roosendaal Styling Annelies Morris

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Bijgerecht