Kweepeer-citroentaart

Anne Bonthuis

1 november 2015

Goudrenetten, mispels, kweeperen en pruimen zijn mooie oude fruitsoorten die door alle nieuwe rassen en exotisch fruit wat in de vergeethoek zijn geraakt. Seasons geeft ze een warm welkom in en op deze 4 bijzondere en overheerlijke taarten. Zoals deze zachte cheesecake-achtige citroentaart met gekarameliseerde partjes kweepeer.

heerlijk zoet

Zoet | Voor circa 12 stukken

  • 50 gram boter + extra om in te vetten
  • 250 gram roomkaas
  • 100 milliliter volle melk
  • 6 eieren
  • snufje zout
  • 140 gram fijne tafelsuiker
  • sap en rasp van 1½ citroen
  • 60 gram patentbloem
  • 20 gram maïzena
  • 4 kweeperen
  • 250 milliliter maple syrup
  • 50 gram boter
  • extra nodig: bakpapier en aluminiumfolie

  1. Smelt de boter en klop het met een mixer samen met de roomkaas en de melk tot een gladde massa. Scheid de eieren en klop de eiwitten half stijf met een snufje zout. Doe er al kloppend de suiker bij en klop stijf.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een springvorm van 22 cm doorsnede in en bekleed de onderkant met bakpapier. Bekleed de buitenkant met aluminiumfolie zodat de vorm waterdicht wordt. Vul een hoog bakblik waar de bakvorm in past voor de helft met kokend water en controleer of de bak niet overstroomt als de vorm erin wordt gezet. Het water moet halverwege de bakvorm komen.
  3. Klop het eigeel samen met het sap en de rasp van 1 citroen, het roomkaasmengsel, de patentbloem en de maïzena. Schep er 1/3 van het eiwit door. Schep hierna ook de rest van het eiwit door het mengsel.
  4.  Doe het mengsel in de vorm en zet het in de waterbak in de oven. Breng nu de oventemperatuur naar 165 °C. Bak de taart in circa 70 minuten gaar.
  5. Neem het uit de oven en uit de waterbak en laat het in de vorm in ± 30 minuten afkoelen. Laat de taart nog 1 uur in de koelkast helemaal afkoelen en wat opstijven.
  6. Was de kweeperen en wrijf het pluis eraf. Snijd de ongeschilde kweeperen in kwarten en verwijder het klokhuis.
  7. Snijd het vruchtvlees in dunne partjes en doe die in een pannetje met de maple syrup, de rest van het citroensap en de boter. Laat op een heel zacht vuur in 20 minuten gaar stoven.
  8. Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen. Drapeer de partjes over de taart.
  9. Laat de maple syrup met de rest van het citroensap en de rasp nog even koken tot het gaat karameliseren en verdeel het over de taart.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten