Kruidige stoofpeertjes met blauwe kaas

Anne Bonthuis

20 oktober 2015

In  alle boomgaarden hangt het fruit te blozen. Het oogsten kan bijna beginnen. Zet de pannen dus maar vast klaar voor het imiteren van deze ‘smakelijke stillevens met appel en peer’. peertjes Nagerecht voor 4 personen| Bereiding circa 10 minuten en 1 uur stoven   Nodig

  • 8 stoofperen
  • 200 milliliter water
  • 200 milliliter rode port
  • 3 steranijs
  • 6 kruidnagels
  • 2 kaneelstokjes
  • 4 stukjes gorgonzola en/of blue stilton
  • 2 eetlepels maïzena
  • eventueel grissini (Italiaanse soepstengeltjes)

  _MG_3948v2   Bereiding

  1. Schil de stoofpeertjes en laat het steeltje eraan zitten.
  2. Doe de peertjes in een pan en giet het water en de port bij.
  3. Voeg de steranijs, kruidnagels en kaneelstokjes toe
  4. Kook op middelhoog vuur ongeveer 1 uur (de peren moeten zacht zijn).
  5. Los de maïzena op in een beetje koud water en roer deze door het kookvocht. Kook circa 2 minuten door.
  6. Serveer elk peertje met een stukje gorgonzola en/of blue stilton en eventueel wat grissini.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht