In alle boomgaarden hangt het fruit te blozen. Het oogsten kan bijna beginnen. Zet de pannen dus maar vast klaar voor het imiteren van deze ‘smakelijke stillevens met appel en peer’. Nagerecht voor 4 personen| Bereiding circa 10 minuten en 1 uur stoven Nodig
- 8 stoofperen
- 200 milliliter water
- 200 milliliter rode port
- 3 steranijs
- 6 kruidnagels
- 2 kaneelstokjes
- 4 stukjes gorgonzola en/of blue stilton
- 2 eetlepels maïzena
- eventueel grissini (Italiaanse soepstengeltjes)
Bereiding
- Schil de stoofpeertjes en laat het steeltje eraan zitten.
- Doe de peertjes in een pan en giet het water en de port bij.
- Voeg de steranijs, kruidnagels en kaneelstokjes toe
- Kook op middelhoog vuur ongeveer 1 uur (de peren moeten zacht zijn).
- Los de maïzena op in een beetje koud water en roer deze door het kookvocht. Kook circa 2 minuten door.
- Serveer elk peertje met een stukje gorgonzola en/of blue stilton en eventueel wat grissini.