Koekjes met bladgoud

seasons

07-12-2012 08:59:44

koekjes bladgoud

koekjes bladgoudKoekjes met een afdruk van bladeren, ingekleurd met chocolade en een feestelijke touch bladgoud. Ingrediënten: -2 eieren -1 eetlepel boter -110 gram fijne tafelsuiker -220 gram bloem 
+ extra om te bestuiven -1 theelepel bakpoeder -snufje zout -1 theelepel gemberpoeder -100 gram bittere chocolade -bladgoud (is eetbaar) Extra nodig: stempels in bladvorm (o.a. verkrijgbaar bij Jan de Grote Kleinvakman) Bereidingswijze: *Klop de eieren tot ze wit zien met een elektrische mixer.  Voeg de boter en de suiker toe en klop het licht en romig. *Voeg bloem, bakpoeder, zout en gemberpoeder toe en kneed snel tot een soepel deeg.  Laat het afgedekt in de koelkast 
30 minuten rusten. *Rol op een met bloem bestoven werkblad het deeg uit tot een lap van circa ½ cm dik. *Druk rondjes uit het deeg met een koekjessteker, glas of kopje.  Met de stempel drukt u op elk koekje heel stevig een duidelijke indruk in het deeg. *Leg de koekjes op een met 
bakpapier bekleed bakblik en laat ze 1 nacht drogen. Dek de koekjes niet af. *Verwarm de dag erna de oven voor op 170 °C en bak de koekjes in het midden van de oven in 
circa 12 minuten heel lichtbruin en gaar. *Laat de koekjes daarna volledig afkoelen.  Smelt de chocolade in de 
magnetron. Roer deze iedere 
30 seconden door. *Verf met een dun kwastje de bladvorm mooi chocoladebruin. *Breng, als de chocolade volledig is afgekoeld, met een schoon kwastje wat bladgoud aan. Fotografie Rob van der Vet Styling Annelies Morris Bereiding Sander de Ponti Receptuur Dosia Brewer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!

Meer Nagerecht