Knolselderijtaartje met citroen

seasons

03-10-2014 05:54:45

knolselderijtaartje

knolselderijtaartjeMet een flinke oogst uit eigen moestuin is het handig een deel voor de winter te bewaren. Wie geen koele kelder heeft, gebruikt gewoon de aarde al opslagplaats. Met name wortels en knolgroenten blijven onder de grond, beschermd met zand of stro, maandenlang knapperig. Elk moment klaar voor een geurige groentetaart. Knolselderijtaartje met citroen Bijgerecht voor 2 personen of hoofdgerecht voor 1 persoon Ingrediënten: – boter om in te vetten – 1 plakje bladerdeeg – 1 ei – 30 gram crème fraiche – 4 takjes platte peterselie – sap en rasp van 1/2 citroen – zout – versgemalen peper – 1/2 kleine knolselderij – 1 theelepel olie Bereiding: • Verwarm de oven voor op 195 °C. • Vet een springvormpje (ø 12 cm) in met boter. • Laat het plakje bladerdeeg ontdooien. • Klop het het ei samen met de crème fraiche los. • Houd een paar mooie takjes apart en hak de rest van de peterselie fijn. • Klop de gehakte peterselie met de citroenrasp door het eimengsel en breng op smaak met peper en zout. • Snijd de knolselderij in dunne partjes. • Kook deze in ruim kokend water met zout in circa 8 minuten beetgaar. • Giet af en wrijf in met citroensap en olie. • Rol het bladerdeeg iets uit en bekleed het vormpje ermee. • Schik de knolselderijpartjes in een waaiervorm in de bakvorm en giet het eimengsel in het midden. • Bestrooi met wat extra peper en zout. • Bak het taartje in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar. • Dek na 15 minuten de bovenkant af met aluminiumfolie om te voorkomen dat de bovenkant te donker wordt. Tekst, receptuur en bereiding: Dosia Brewer Fotografie: Rob van der Vet Styling: Jet Krings

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Bijgerecht