Kleine zandtaartjes met appel-rijstepap

seasons

05-04-2019 14:00:59

zandtaartjes

Zet de pannen maar vast klaar voor het imiteren van deze ‘smakelijke stillevens met appel en peer’. Deze zandtaartjes zijn heerlijk in combinatie met een toefje zure room.

Kleine zandtaartjes met appel-rijstepap

Nagerecht (12 stuks) | Bereiding ca. 50 min. en 25 min. in de oven

Ingrediënten:

Voor de rijstepap:

  • 100 g rijst
  • 500 ml volle melk
  • 50 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • mespuntje saffraanpoeder
  • 1 eierdooier
  • 100 ml slagroom
  • 50 ml kokosmelk
  • 2 Elstar-appels

Zandtaartdeeg:

  • 100 g bloem
  • 75 g boter, in stukjes + extra om in te vetten
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 1 bekertje zure room
  • mespuntje zout

verder nodig: 12 muffinvormpjes, deegroller zandtaartjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de rijst met koud water en laat uitlekken.
  3. Breng de melk aan de kook.
  4. Voeg de rijst toe, roer goed door en voeg suiker, vanillesuiker en saffraanpoeder toe.
  5. Laat zachtjes 30 min. koken en voeg dan de eidooier, slagroom en kokosmelk toe.
  6. Roer het mengsel goed door en laat nog 15 min. heel zachtjes koken. Blijf roeren om aanbranden te voorkomen.
  7. Neem van het vuur en laat de pap iets afkoelen.
  8. Kneed voor het deeg bloem, boter, ei, vanillesuiker en basterdsuiker in een kom snel tot een bal.
  9. Laat 1 uur afgedekt rusten in de koelkast.
  10. Vet de vormpjes in met boter.
  11. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik.
  12. Steek er met een ronde vorm cirkels uit die in de muffinvormpjes passen en bekleed de vormpjes ermee.
  13. Schil de appels en verwijder de klokhuizen.
  14. Snijd de appels in kleine blokjes en meng ze door de rijstepap.
  15. Vul de deegholtes met het rijstepapmengsel.
  16. Zet de taartjes in het midden van de oven en bak ze in circa 25 minuten gaar.

Lees ook:

Knolselderijsoep met kerrieappeltjes en postelein Quiche Nicoise Risotto van doperwten, munt en Parmezaanse kaas

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Recepten