Kiwi-‘eitje’

seasons

15 October 2013

kiwi eitje

kiwi eitjeHij lijkt uit de tropen 
te komen, de royale kiwiplant met zijn krullende, jungle-achtige uitlopers. Toch gedijt hét icoon van Nieuw-Zeeland verrassend goed op Hollandse grond. Geef hem wat zon en hij beloont u met een gulle oogst. Kiwi-‘eitje’ Ontbijt- of nagerecht voor 4 personen Ingrediënten: – 4 kiwi’s – ½ groene appel (bijvoorbeeld Granny Smith) – 4 groene druiven – 4 blaadjes basilicum – limoensap – 2 theelepels suiker Bereiding: • Snijd het kapje van de kiwi’s af, net als 
bij een ei. • Lepel voorzichtig het vruchtvlees uit het onderste gedeelte en snijd dit in stukjes. • Zet de uitgeholde onderkanten in eierdopjes. • Was de appel, verwijder het klokhuis maar laat de schil zitten. • Snijd de appel in kleine stukjes. • Snijd de druiven doormidden. • Snijd de basilicum in reepjes. • Klop een sausje van het limoensap en de 
suiker en meng met het fruit en de basilicum. • Schep de salade in de 4 uitgeholde kiwi’s. Recepten en teksten Dosia Brewer Fotografie Eric van Lokven Styling Jet Krings Bereiding Yvonne Jimmink


Gratis voor jou



Meer Overige recepten