Kikkererwtensoep met cavolo nero en chorizo

Anne Bonthuis

18-03-2017 10:55:08

Heerlijk, deze mediterrane maaltijdsoep met chorizo en cavolo nero! Bij de stevige smaken past de wat notige smaak van kikkererwten perfect. Hoofdgerecht voor 4 personen Bereidingstijd ± 30 min. waarvan oventijd ± 20 min. Weken/koken ± 1 nacht/1 uur

Ingrediënten:
  • 400 g gewelde en gekookte kikkererwten (of gebruik een blikje)
  • 300 g cavolo nero, in stukken en harde nerven verwijderd
  • 200 g chorizo
  • 2,5 el olijfolie
  • chilivlokken
  • 30 g gedroogde porcini
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • 1 l kippenbouillon
  • 2 takjes rozemarijn
  • zout en peper
  • 2-3 el Taggiasche olijven, zonder pit
  • 1 kleine citroen in plakjes

Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Wrijf 50 g cavolo nero goed in met weinig olijfolie.
  3. Leg op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrooi met zout en chilivlokken naar smaak.
  4. Bak in 15-20 min. knapperig. Houd apart.
  5. Week intussen de porcini ± 5 min. in wat heet water.
  6. Verhit de olie in een soeppan en bak er op halfhoog vuur ± 5 min. de ui en de chorizo in.
  7. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. mee.
  8. Doe er de kippenbouillon, de kikkererwten, de porcini met weekwater en de rozemarijn bij en breng aan de kook. Laat ± 5 min. zachtjes doorkoken.
  9. Doe er de rest van de cavolo nero, de olijven en de citroen bij en warm 5 min. door.
  10. Breng op smaak met zout en peper.
  11. Verdeel over 4 borden of kommen en serveer met de cavolo nero-chips.

Pan € 15 (Van Dijk en Ko). Bord € 11,50 (Kookpunt). Soepkop, servet € 15 (Cotton & Silk). Grijs onderbord € 39,75 (Baden Baden). Bekijk meer Seasons-recepten Tekst en receptuur Dosia Brewer | Fotografie Jan Luijk | Styling Annelies Morris | Bereiding Yvonne Jimmink

Nu in de winkel!

Meer Hoofdgerecht