Kikkererwtensoep met cavolo nero en chorizo
18-03-2017 10:55:08
Heerlijk, deze mediterrane maaltijdsoep met chorizo en cavolo nero! Bij de stevige smaken past de wat notige smaak van kikkererwten perfect. Hoofdgerecht voor 4 personen Bereidingstijd ± 30 min. waarvan oventijd ± 20 min. Weken/koken ± 1 nacht/1 uur
Ingrediënten:
- 400 g gewelde en gekookte kikkererwten (of gebruik een blikje)
- 300 g cavolo nero, in stukken en harde nerven verwijderd
- 200 g chorizo
- 2,5 el olijfolie
- chilivlokken
- 30 g gedroogde porcini
- 2 uien, gesnipperd
- 2 knoflooktenen, geperst
- 1 l kippenbouillon
- 2 takjes rozemarijn
- zout en peper
- 2-3 el Taggiasche olijven, zonder pit
- 1 kleine citroen in plakjes
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Wrijf 50 g cavolo nero goed in met weinig olijfolie.
- Leg op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrooi met zout en chilivlokken naar smaak.
- Bak in 15-20 min. knapperig. Houd apart.
- Week intussen de porcini ± 5 min. in wat heet water.
- Verhit de olie in een soeppan en bak er op halfhoog vuur ± 5 min. de ui en de chorizo in.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. mee.
- Doe er de kippenbouillon, de kikkererwten, de porcini met weekwater en de rozemarijn bij en breng aan de kook. Laat ± 5 min. zachtjes doorkoken.
- Doe er de rest van de cavolo nero, de olijven en de citroen bij en warm 5 min. door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel over 4 borden of kommen en serveer met de cavolo nero-chips.
Pan € 15 (Van Dijk en Ko). Bord € 11,50 (Kookpunt). Soepkop, servet € 15 (Cotton & Silk). Grijs onderbord € 39,75 (Baden Baden). Bekijk meer Seasons-recepten Tekst en receptuur Dosia Brewer | Fotografie Jan Luijk | Styling Annelies Morris | Bereiding Yvonne Jimmink