Kerstrecept: bietenplaattaart met hazelnoten

Marloes Blom

10-12-2022 10:00:00

In de extra dikke kersteditie van Seasons vind je uiteraard heerlijke recepten voor de kerstdagen. Wij gaan zeker voor deze makkelijk te maken oog- en tongstrelende bietenplaattaart met hazelnoten. Hij is bedoeld als voorgerecht – maar smaakt heus als lunch of brunch de volgende dag ook nog heerlijk…

Bietenplaattaart met hazelnoten

Voorgerecht voor 4 personen | Bereidingstijd 25 min. + oventijd 35 min.

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 3 gekleurde bieten
  • 1 rode ui, in ringen
  • 3 el tapenade
  • 1 ei, losgeklopt
  • 50 g geroosterde hazelnoten, grof gehakt
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de bieten en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes of gebruik een mandoline.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier, rol het deeg uit en bestrijk het met tapenade.
  4. Verdeel eerst de rode-uien ringen en dan de plakjes biet dakpansgewijs over het deeg.
  5. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en bestrooi de plaattaart ermee.
  6. Besprenkel tot slot met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  7. Klap de randen van het deeg speels terug en bestrijk ze met ei.
  8. Bak de plaattaart 35 min. in de voorverwarmde oven.

CREDITS: FOTOGRAFIE JAN LUIJK | STYLING INGRID VAN KURINGEN | RECEPTEN EN FOODSTYLING JULIE TEEKEN

Seasons kerst

In Seasons kerst, nú in de winkel, nog meer recepten. En uiteraard nog veel meer kerstinspiratie. Een greep:

  • Binnenkijken in een kersthuis vol roze rode tinten & in een huisje op een tiny island
  • Volop kerstrecepten: een vega 5-gangenmenu + heerlijke chocodesserts
  • De kunst van het bloemschikken door floral artist Anne van Midden
  • Kap je eigen kerstboom, bezoek een kerstfair + nog 6 tips voor de feestdagen
  • Met de arrenslee door Noord-Zweden
  • Alles over Amaryllis
  • Winterwandelen bij het Loo
  • Extra: 8 wenskaarten

Pak deze extra dikke Seasons dus mee uit de winkel, of bestel ‘m eenvoudig online (je betaalt geen verzendkosten).

Meer inspiratie voor je kerstdis


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."


De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten