In de extra dikke kersteditie van Seasons vind je uiteraard heerlijke recepten voor de kerstdagen. Wij gaan zeker voor deze makkelijk te maken oog- en tongstrelende bietenplaattaart met hazelnoten. Hij is bedoeld als voorgerecht – maar smaakt heus als lunch of brunch de volgende dag ook nog heerlijk…
Bietenplaattaart met hazelnoten
Voorgerecht voor 4 personen | Bereidingstijd 25 min. + oventijd 35 min.
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 3 gekleurde bieten
- 1 rode ui, in ringen
- 3 el tapenade
- 1 ei, losgeklopt
- 50 g geroosterde hazelnoten, grof gehakt
- 2 takjes rozemarijn
- peper en zout
- olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de bieten en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes of gebruik een mandoline.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier, rol het deeg uit en bestrijk het met tapenade.
- Verdeel eerst de rode-uien ringen en dan de plakjes biet dakpansgewijs over het deeg.
- Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en bestrooi de plaattaart ermee.
- Besprenkel tot slot met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
- Klap de randen van het deeg speels terug en bestrijk ze met ei.
- Bak de plaattaart 35 min. in de voorverwarmde oven.
CREDITS: FOTOGRAFIE JAN LUIJK | STYLING INGRID VAN KURINGEN | RECEPTEN EN FOODSTYLING JULIE TEEKEN
Seasons kerst
In Seasons kerst, nú in de winkel, nog meer recepten. En uiteraard nog veel meer kerstinspiratie. Een greep:
- Binnenkijken in een kersthuis vol roze rode tinten & in een huisje op een tiny island
- Volop kerstrecepten: een vega 5-gangenmenu + heerlijke chocodesserts
- De kunst van het bloemschikken door floral artist Anne van Midden
- Kap je eigen kerstboom, bezoek een kerstfair + nog 6 tips voor de feestdagen
- Met de arrenslee door Noord-Zweden
- Alles over Amaryllis
- Winterwandelen bij het Loo
- Extra: 8 wenskaarten
Pak deze extra dikke Seasons dus mee uit de winkel, of bestel ‘m eenvoudig online (je betaalt geen verzendkosten).
Meer inspiratie voor je kerstdis
- Simpel en sober maar heerlijk (kerst)gerecht: bloemkoolsteak
- Verrassend (vega) kerstgerecht: notengebraad met pastinaak
- Tex-Mex laagjessalade: smaakt heerlijk én oogt prachtig
- Lauwwarme gegrildepeersalade (vegan)