Jenever en Friese nagelkaas

seasons

08-01-2013 08:07:42

kaas plank walnoten nagelkaas

kaas plank walnoten nagelkaasJenever is het Hollandse distillaat bij uitstek. Zoals we hem nu kennen, bescheiden gearomatiseerd met jeneverbessen en soms met wat angelicawortel en sint-janskruid, maakte hij pas naam na de Tweede Wereldoorlog. Jonge jenever is een drank die traditioneel begeleid wordt door bitterballen en leverworst, gul voorzien van mosterd. Maar het kan ook anders! Neem eens Friese nagelkaas. In Friesland was boter ooit het belangrijkste product. Boeren roomden de melk af om de room te karnen. Van de magere melk maakte men een wat schrale kaas. Die bleek prettig op te peppen met kruidnagels en komijn. Resultaat: een stoere, Friese kaas. Nog intenser is de oude Brockelaer, pittig, vol, mondvullend. Daar moet iets naast dat het bijna bijtend zoute partij geeft: jonge jenever!

AANBIEDING



De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."


Meer Overige recepten