Verrassend aardbeien-yoghurt hapje
03-06-2016 07:00:29
In een fris zuur jasje zitten heerlijk zoete aardbeien verstopt. Zet ze als mooie last minute garnering op een toetje of een taart of snoep er zo van. Ingrediënten: – ca. 250 gram volle Griekse yoghurt – suiker naar smaak – 10 aardbeien • Bekleed een bakblik dat in de vriezer past met bakpapier. • Roer de yoghurt los met suiker naar smaak. Haal de kroontjes van de aardbeien en doop de vruchtjes in de yoghurt of gebruik een kwastje. • Leg de aardbeien op het bakpapier en laat in de vriezer in ca. 5 min. opvriezen. Doop de aardbeien zo nog 2 keer in de yoghurt en laat weer bevriezen. Gebruik ze binnen 20 min. anders wordt de aardbei te hard om door te snijden. • De yoghurt aardbeien zijn in de vriezer ca. 2 weken houdbaar. Laat ze voor het gebruik iets zachter worden, maar laat ze niet helemaal ontdooien. Dan wordt de aardbei zacht en papperig. Fotografie: Eric van Lokven | Styling: Jet Krings | Bereiding: Yvonne Jimmink | Recept: Dosia Brewer