In honing gebakken herfstgroenten

seasons

5 October 2012

herfstgerechten

wortel knoflook biet honing komAls de tinten van het bos langzaam van groen naar geel, rood en oranje kleuren en de eerste glanzend bruine kastanjes onder hun stekelige jasje piepen, is het extra bijzonder om te picknicken in het bos. Met deze traditionele koude en warme gerechten die zo van het vuur in de fietsmand belanden, krikt u de gevoelstemperatuur met minimaal tien graden op. Vandaag op Seasons.nl een recept voor in honing gebakken herfstgroenten. In honing gebakken herfstgroenten Bijgerecht voor 4 personen -3 rode bietjes -3 gouden of gele bietjes -3 knolraapjes -8 wortels -1 bolletje knoflook -5 eetlepels olijfolie -2 eetlepels honing -3 takjes verse tijm -zout -versgemalen peper • Verwarm de oven voor op 180 °C. • Schil de bietjes en de knolraapjes en snijd ze doormidden. Schil de wortels en snijd het kapje van de knoflookbol. • Doe de groenten in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie en honing. Verdeel de tijm erover en breng de groente op smaak met zout en peper. • Bak het gerecht in het midden van de oven in 35-45 minuten gaar of tot de groenten zacht zijn. Tip! Doe de groente direct in een hittebestendig bakje, sluit het goed af en wikkel het in aluminiumfolie. Tekst: Dosia Brewer  Fotografie: Colin Cooke/Taverne Agency  Food & Styling: Paul Lowe


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht