Hollandse waterzooi met saffraan

seasons

6 April 2012

waterzooi saffraan

waterzooi saffraanBuitenlandse kruiden en specerijen zijn niet meer weg te denken in onze keuken. Zo serveren we Roseval-aardappels of Texels lam als vanzelfsprekend met een takje rozemarijn. Het aromatische, naaldachtige blad uit het Middellandse Zee-gebied en vele andere uitheemse smaken, maken van een oer-Hollands recept een inspirerend nieuw gerecht. Hollandse waterzooi met saffraan Soep voor 4 personen • 1 envelopje saffraan (0,5 gram) • 1 glas witte wijn • 1 stengel bleekselderij • 1 wortel • 1 prei • 1 blokje kippenbouillon • 2 (biologische) kipfilets met vleugeltje • 2 eetlepels olie • zout, peper • 150 gram (verse) doperwten • 200 gram snijbonen • 1 eigeel • ⅛ liter slagroom • 1 takje bladpeterselie • Doe de saffraan in het glas wijn. Snijd de bleekselderij, de wortel en de prei in mooie stukken. Kook de groenten in de bouillon in 10 minuten bijna gaar. • Doe de wijn bij de bouillon. Snijd de kip in stukken en braad deze zacht aan in de olie. • Voeg de stukken kip, de doperwten en de klein gesneden snijbonen toe aan de bouillon. Laat alles op zacht vuur garen. Voeg zout en peper  toe. • Breek het ei en meng het eigeel met de room. Doe hierbij een beetje hete bouillon en giet dit vervolgens in de pan. Laat even binden, maar niet meer koken. • Verdeel de ‘soep’ met de groenten en kip over vier diepe borden en strooi er eventueel wat gehakte peterselie over.


Gratis voor jou



Meer Bijgerecht