Herfstig gevulde portobello’s – van Yvette van Boven

Marloes Blom

21 oktober 2020

Herfstig gevulde portobello’s

Herfst is paddenstoelen, en dan is dit recept uit het nieuwste boek van Yvette van Boven een aanrader. Er schuilt een heel verhaal achter, maar first things first – eerst het recept…

Herfstig gevulde portobello’s

Bijgerecht | 4 personen

Ingrediënten

  • 4 portobello’s
  • 200 gram fijngesneden, gebakken cavolo nero met 2 tenen fijngehakte knoflook
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 2 eetl. crème fraîche
  • 50 gram Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 2 eetl. fijngehakte geroosterde hazelnoten
  • mespunt (of naar smaak) fijngesneden rode (Calabrese) peper
  • snuf zeezout

Gevulde portobello's

Bereiding

  1. Verhit een grillpan op het fornuis. Leg de portobello’s droog en met de lamellen naar boven erop. Laat ze daar ongeveer 20 minuten liggen of tot er vochtdruppels in de lamellen ontstaan. Leg ze voor u op het aanrecht.
  2. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  3. Meng de gebakken koolreepjes met de eieren, crème fraîche, Parmezaanse kaas, hazelnoten, en voeg zoveel fijn- gesneden peper (en wat zout) toe als u wilt. Vul de paddenstoelen er royaal mee. Leg de hoeden op een bakplaat en bak ze in 20 minuten net gaar.

Yvette over dit recept

‘Mijn Italiaanse vriendin Maria kan beter koken dan wie ook. Dit is een mythe die ze om zich heen heeft opgebouwd en ik wil haar wel geloven. Haar ouders hadden een olijfgaard in Calabrië. Tijdens het vouwen van de was vertelt ze hoe haar moeder mozzarella maakte en van de wei verse ricotta. Hoe de haard altijd brandde, zodat er bonen in gestoofd konden worden en dat in het getemperde vuur in de vroege ochtend het brood voor die dag kon worden gebakken. Hoe de familie gezamenlijk haar eigen zomergroenten inmaakte voor de winter. Geregeld moet ze terug, er worden bijvoorbeeld varkens geslacht bij haar zus en de familie helpt dan om het hele dier te verwerken. Als ze van zo’n reis terugkomt, neemt ze altijd iets voor me mee. Soms is dat een geurige sinaasappel uit de tuin van haar broer en pas waren dat vier Calabrese pepers. Ik kreeg er een waarschuwing bij, want naast het feit dat dit de allerlekkerste pepers ooit waren, waren ze vooral giftig heet. Ik verwerkte een stukje van de eerste hete peper in het volgende bijgerechtje, een beetje Italiaansig, speciaal voor Maria’. De bomvolle oven Dit is één van de heerlijke ovenrecepten uit ‘De bomvolle oven van Van Boven’ – boordevol makkelijke ovengerechten. Hier vind je meer over De bomvolle oven van Van Boven. Yvette van Boven | De bomvolle oven van Van Boven | Nijgh Cuisine | € 29,99 CREDITS: TEKST EN BEELD YVETTE VAN BOVEN

Meer lekkere herfstrecepten van Yvette

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht